Målrik match mot Häcken för P19

Det har snöat i Göteborg i veckan och Gothia Park Academy var snörikt. Men lagom mycket artificiellt gräs tittade fram när Häcken och HBK möttes i P19-Ligacupen.
Häcken började bäst då HBK inte riktigt gick med hastighet och tillräcklig kvalitet i sin press. Häcken var bollskickliga och spelade sig ur HBK:s försök till att vinna bollen högt.

Hemmalaget i gulsvart tog ledningen efter 19 minuter men HBK började lite växa in i matchen och hade några bra lägen. Bland annat en trippelchans när man stal bollen av målvakten men bollen passerade inte mållinjen.

Istället gjorde Häcken 2-0 på en hörna där man tappade markeringen.

- Vi pratade i paus om mod, hastighet och kvalitet i utförande. Vilket vi ofta har. Att hitta det så kommer vi in i matchen, säger Morgan Ljungkvist, assisterande i P19.

HBK började andra halvlek bäst och därför var det en smäll att Häcken stack upp och gjorde 3-0 efter 51 minuter.

Men HBK gav inte upp. Alex Hall stal bollen av en mittback och gjorde 3-1 i 56:e minuten. Därefter en smäll till när Häcken gjorde 4-1.

I 72:a minuten reducerade HBK igen genom Enis Krasniqi och 82:a minuten av Viggo Rolfsson. Därefter var det en kamp upp till 95 minuter. Häcken för att hålla tätt och HBK för att göra mål. Trots en hel del situationer för HBK så blev slutresultatet 4-3.

- Vi gör en betydligt bättre andra halvlek och det är positivt. Läropengar att inte bli passiva mot bollskickliga motståndare för med tid så blir dem ännu skickligare. Vi tar med oss läropengarna inför framtiden, säger Alexander Sakac, huvudtränare.

BK Häcken P19 - HBK P19, 4-3 (2-0)

Startelva Alexander Nielsen - Benjamin Fazljiu (Emil Annerhult, 60), David Norrman, Viktor Dahlin, Filip Andersson - Noel Åberg (Enis Krasniqi, 60), Måns Andersson, Laurent Qitaku (Hugo Rödin, 72), Linus Abrahamsson - Alex Hall, Viggo Rolfsson
Avbytare utan spel Noa Pastuhovic, Noel Wikström, Adam Frånberg, Lucas Gustafsson
Mål 1-0 (19), 2-0 (41), 3-0 (51), 3-1 (56) Alex Hall, 4-1 (65), 4-2 (72) Enis Krasniqi (Viggo Rolfsson), 4-3 (82) Viggo Rolfsson (Emil Annerhult)