Klubbchefen Jesper Westerberg informerar

HBK:are,

Så här i mitten på mars är det full fart i alla våra lag i HBK och de olika lagen har redan spelat ett antal matcher. HBK:s FFA har redan vunnit en turneringsseger. De deltog med tre lag i den internationella turneringen Malmö Open i futsal och HBK A vann finalen mot Arosstaden med 3–1. HBK B slutade fyra i sin grupp medan C-laget förlorade sin final. Bra resultat av de tre lagen.


Vårt CSR-projekt #Framåt har haft sitt första styrgruppsmöte och har lagt upp planerna för årets olika projekt. 


Nu är det bara drygt tre veckor kvar till herrlagets hemmapremiär mot AIK den 2 april. På kontoret jobbar vi för högtryck för att göra alla förberedelser, som behövs vid sidan av planen, för att allt ska fungera när det är en hemmamatch.

Det oerhört glädjande att intresset för matchen mot AIK är mycket stort och snart är alla sittplatsbiljetter slutsålda. Vi hoppas på en publiksiffra på 10 000.
Se till att säkra din biljett i förköp via hbk.se/biljetter


Våra volontärer gör en stor insats vid våra hemmamatcher och nu i Allsvenskan behöver vi ännu fler ideella krafter. Vi har i våra olika plattformar önskat att fler vill anmäla sig och vara en del av den fina HBK-gemenskapen. Här kan du anmäla dig om du vill ställa upp som volontär eller så kan du skicka ett mejl till info@hbk.se och anmäla dig.


Onsdagen den 15 mars kl. 19.00 har Halmstads BK årsmöte i Kattegattskolans aula. På hemsidan finns alla handlingar inför årsmötet publicerade. Välkomna!


I årsredovisningen för 2022 har styrelsen reserverat 982 000 kr som gäller en återbetalning till Tillväxtverket. Under coronapandemin kunde HBK och andra idrottsklubbar söka ekonomiskt stöd för korttidsarbete. HBK sökte och fick pengar från Tillväxtverket för 2020 och 2021. I juni 2022 beslutade Tillväxtverket att HBK och många andra klubbar skulle betala tillbaka pandemistödet för korttidsarbete. HBK överklagade beslutet och den 8 mars 2023 kom beslutet från Förvaltningsrätten att överklagan avslås och det betyder att de reserverade 982 000 kr ska betalas tillbaka. Domen grundar sig på att Tillväxtverket har gjort bedömningen att de ekonomiska svårigheterna som HBK drabbades av under pandemin inte var tillfälliga. Om beslutet ska överklagas har styrelsen inte tagit ställning till än.


Jag vill som avslutning tacka alla som på olika sätt ger sitt stöd till HBK och söndagen den 2 april färgar vi Örjans vall i blått och svart!


Hälsningar Jesper Westerberg

Klubbchef