Seger för P17 mot Lund

P17 mötte under torsdagen Lunds BK hemma i Halmstad på Sannarp.

Hemmalaget satte högsta fart från början och lät inte Lund andas med bollen. Redan i den 4:e minuten får man också utdelning framåt när Malte Persson tar sig förbi på vänsterkanten och hittar anfallskollegan Lukas Ek som kan sätta en bredsida i öppet mål.

I den 15:e fastnar bollen i straffområdet efter hörna och Erion Maxharraj står rätt placerad framför mål och kan klacka in 2-0. Det mesta spelet fortsätter vara på Lunds planhalva och flera chanser skapas.

Ledningen utökas i 34:e när bollen återigen efter hörna hamnar i boxen på Vincent Johansson inlägg och där kan Lukas Ek nicka in sitt andra mål för dagen. Innan paus hinner dessutom Vincent Johansson placera in 4-0 med vänsterfoten.

- Vi är påkopplade och jobbar för varandra i försvarsspelet och offensivt gör vi bra aktioner och kombinationer vilket gör att vi sätter oss i en riktigt bra sits inför andra halvlek, säger Tomas Carlsson.

Lund går ner på en 5-backs linje och jämnar ut spelet i andra halvlek. Samtidigt stänger hemmalaget ganska så bra vilket göt att de inte skapar så många lägen. Sinisa Antunovic och Lukas Ek har varsitt skott som är nära att resultera men andra halvleken förbli mållös och matchen slutar 4-0.

- Vi gör i mångt o mycket en bra och stabil match idag särskilt första är väldigt bra. Men vi krigar på i andra och håller 0:an intakt för andra matchen i rad. Killarna tränar på bra i veckorna och får också utdelning i form av vinster på matcherna, avslutar Anel Rashkaj.

Härnäst väntar några dagars ledigt för P17 innan det är dags för IFK Göteborg på bortaplan, ett IFK som också inlett serien starkt och ligger just nu på 2:a plats i tabellen.

HBK P17 - Lunds BK P17, 4-0 (4-0)

Startelva Noa Pastuhovic – Emir El-Khatemi (Sinisa Antunovic, 45), Erion Maxharraj, Hjalmar Åberg (William Backhausen, 60), Wilton Ljunggren – Vincent Johansson (Albin Hyseni, 70), Manfred Nilsson (Gustav Nilsson, 60), Isaac Carlsson (Edis Helic, 70), Marius Lerner (Dilon Ademi, 70) – Malte Persson (Marius Lerner, 85), Lukas Ek (Vincent Johansson, 88)

Avbytare utan speltid Julian Hallonlöf

Mål 1-0 (4) Lukas Ek (Malte Persson), 2-0 (15) Erion Maxharraj (Malte Persson), 3-0 (34) Lukas Ek (Vincent Johansson), 4-0 (38) Vincent Johansson (Malte Persson)