Speedwaysiffror för P19

P19 mötte under lördagens tabellsista Västerås SK. Till slut skrev segersiffrorna i sann speedwayanda till 5-1.
HBK inledde väl och tryckte på. Det dröjde dock till 27:e minuten innan domaren godkände ett HBK-mål. Enis Krasniqi spelade fint fram högerbacken Benjamin Fazljiu i straffområdet. "Benji" kom fri med målvakten och satte in ledningsmålet.

HBK slarvade fyra minuter senare och VSK kvitterade men HBK gick till pausvila med 2-1 efter ett riktigt drömmål av Enis Krasniqi från 25 meter.

Hemmalaget utökade sedan ledningen till 3-1 genom Leo Hedenberg och efter några byten så orkade hemmalaget hålla upp intensitet mot ett trött bortalag.

Det gav ytterligare två mål, båda signerade av Lorent Mehmeti (bilden).

I nästa match väntar Malmö FF på hemmaplan för P19. P19 ligger för närvarande femma i en haltande tabell medans MFF ligger fyra.

HBK P19 - Västerås SK P19, 5-1 (2-1)

Startelva Alexander Nielsen - Benjamin Fazljiu, Bleon Kurtulus, Noel Wikström, Filip Andersson (Axel Abrahamsson, 79) - Enis Krasniqi (Viggo Rolfsson, 52), Måns Andersson (Hugo Rödin, 52), Olle Johansson (Laurent Qitaku, 73), Leo Hedenberg - Lorent Mehmeti (Elis Wijk, 83), Alex Hall (Linus Abrahamsson, 67)
Avbytare utan spel Måns Ramström
Mål 1-0 (27) Benjamin Fazljiu (Enis Krasniqi), 1-1 (31), 2-1 (42) Enis Krasniqi (Måns Andersson), 3-1 (62) Leo Hedenberg (Alex Hall), 4-1 (81) Lorent Mehmeti (Viggo Rolfsson), 5-1 (83) Lorent Mehmeti (Leo Hedenberg)