Seger i Hallandsderbyt

Hallandsderby. Ett HBK med 10 tagna poäng på de senaste fem matcherna. Ett Varberg som tagit ett enda. Spelar form roll i ett derby? Det är svårt att svara på men det formstarka laget HBK vann matchen med 2-1.
Jämn matchinledning på en mycket fin gräsmatta denna junidag. HBK skapade första hörnan. Svedbergs leverans var dock resultatlös ut till HBK-inkast.

Några jobbiga långa inkast utan något avslut från Varberg innan det var dags för nästa HBK-hörna efter 15 minuter spelade. Där blev det avslut från Joseph Baffoe men ut till en inspark för HBK-bekantningen Stojan Lukic i Varbergsmålet.

I den 29:e minuten drog Oliver Silverholt till på volley från 25 meter. Malkolm Nilsson Säfqvist räddade ut till hörna. Det blev en dubbelhörna. Det blev halvfarligt på båda.

En bra HBK-period runt minut 33-35. Till slut en nick över av Viktor Granath. Strax därefter ett jätteläge för Thomas Boakye men Boakyes avslut hann en fot emellan på och avslutet ut till hörna.

Dubbla möjligheter i samma anfall för Marcus Olsson. I följderna efter en hörna tvingade först Marcus Stojan Lukic till en fin räddning nere vid stolproten och returen sköts över. I slutet på halvleken var HBK det bättre laget.

Varberg var mer spelförande i inledning på andra halvlek och oroade lite vid några tillfällen. Naeem Mohammed ersatte Thomas Boakye efter 58 minuter.

Bra chans för HBK i minut 64. Snabb inspark av Malkolm, skarv av Erik Ahlstrand till Jonathan Svedberg. "Jonte" spelade sedan fram Erik igen men Eriks avslut var tamt.

Farligt på en inläggsfrispark efter 80 minuter. I andrafasen fångar Kazper Karlsson upp bollen. Kazper spelade in bollen i straffområdet till Erik Ahlstrand. Erik blev nedgjord men straffen såg billig ut på reprisbilderna. Viktor Granath gjorde dock inget misstag när Stojan Lukic gick åt sitt höger och bollen gick i andra hörnet.

Marcus Olsson ersattes av Gabriel Wallentin efter 85 minuter.

Varberg kvitterade på skott utifrån på en andraboll efter ett långt inkast. Skottet av Alfonsi satt nere vid Malkolm Nilsson Säfqvist vänstra stolpe.

Naeem Mohammed stressade fram ett självmål till 1-2 direkt efter på en långboll av Malkolm Nilsson Säfqvist. Han blev helt fri och lobbade över Stojan Lukic.

Fem minuters tillägg efter målet. Kontringslägen för HBK när Varberg tryckte på för ytterligare en kvittering. HBK fick fast bollen på offensiv planhalva en längre period nere vid ena hörnflaggan.

Varberg fick en frispark på mittplan och skickade upp allt. HBK redde ut den situationen och när det spelats 96 minuter blåste domaren Adi Aganovic av matchen.

Tre poäng med hem till Halmstad!

Varbergs BoIS - Halmstads BK, 1-2 (0-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Marcus Olsson (Gabriel Wallentin, 85) - Kazper Karlsson, Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Thomas Boakye (Naeem Mohammed, 58) - Erik Ahlstrand, Viktor Granath
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Villiam Granath, Villiam Dahlström, Gustav Friberg, Benjamin Hjertstrand,  Pontus Carlsson, Alexander Johansson
Mål 0-1 (82) Viktor Granath (straff), 1-1 (89) Oliver Alfonsi, 1-2 (90) Självmål (Malkolm Nilsson Säfqvist)
Varningar Marcus Olsson (70), Pelle Olsson (76), Kazper Karlsson (88)