P16 vann i serievändningen

För P16 vände serien mot BK Olympic. På hemmaplan för dryga vecka sen blev det 9-0. Nere i Malmö blev det 7-0.

HBK börjar matchen lite trevande, kommer inte riktigt in i press som vi vill. Men efter tio minuter såtar HBK över mer och mer.

Karl Jönsson har ett bra läge i vänsterposition, i minut 20, men skottet går utanför. I minut 26 gör Leart Asllani 0-1, efter en fin aktion av Karl Jönsson.

Olympic sticker upp lite då och då, men kommer inte till några heta chanser. Ställningen 0-1 i paus.

- Vi pratar om att flytta boll snabbare, fortsätta ha kommando i matchen och få in boll mellan backlinje och målvakt, säger Tobias Dock i P16-staben.

HBK startar andra halvlek bra och Leart Asllani kan göra 0-2 i minut 52, efter en tilltrasslad situation i straffområdet. HBK gör några byten och får ett större övertag i matchen, som resulterar i tre mål på fem minuter.

- Det är precis det man vill få ut av byten, att inhopparna kommer in och gör skillnad och tar vara på dom minuter man får, säger Alexander Nilsson i P16-staben.

HBK hittar precis dom ytorna som man vill komma åt, och kan göra två riktigt fina mål i minut 84 samt 86 och vinner med 0-7.

- Killarna jobbar hårt för varandra idag, tar dom där extra meterna och gör det svårt för Olympic. Det finns även några riktigt fina kombinationer där bollen går som på ett snöre. Det märks att vi har haft en bra vecka, och killarna får ut det som vi tränat på, säger tränaren Fredrik Andersson.

BK Olympic P16 - HBK P16, 0-7 (0-1)

Startelva Neo Dam - Leon Krasniqi, Svante Karlsson, Ian Rössel (ut 57), Rasmus Karlsson (ut 34) - Leart Asllani, Elliot Magnusson Thydell (ut 80), Erjon Kasumi (ut 55, in 85), Albin Kelmendi (ut 62, in 80) - Karl Jönsson (ut 45), Charlie Horvath (ut 65)

Avbytare Erik Ecklein (in 34), Sam Wijk (in 46), Arvid Holmgren (in 55), Lennox Wyes-Pejle (in 57), Oliver Kapsimalis (in 62), Alfred Kjellsson (in 65)

Mål 0-1 (26) Leart Asllani (Karl Jönsson), 0-2 (52) Leart Asllani, 0-3 (71) Leart Asllani (straff), 0-4 (75), Alfred Kjellsson (Sam Wijk), 0-5 (76) Alfred Kjellsson (straff), 0-6 (86) Leart Asllani (Sam Wijk), 0-7 (86) Arvid Holmgren (Leart Asllani)