P16 förlorade med uddamålet

P16 spelade mot Helsingborgs IF i lördags.

HBK startar med hög intensitet och stör HIF i sin speluppbyggnad.

I minut 4 så kan William Nilsson kliva in framför en Helsingborgsspelare och komma helt fri, men avslutet gick tätt utanför stolpen.

HBK gör 1-0 i minut 17, efter en fin spelvändning så tar Oliver Kapsimalis sig in i straffområdet och slår en hård passning inåt som tar på en HIF-fot och bollen går i mål.

I minut 40 kan Leart Asllani sprinta sig förbi och avsluta, målvakten räddar till en resultatlös hörna.

HBK gör en bra förstahalvlek och leder 1-0 i paus.

- I paus så pratar vi om att fortsätta jobba hårt för varandra, vara noggranna i speluppbyggnaden och vara hetare i båda boxarna, säger Alexander Nilsson i P16-staben.

HIF startar andra halvleken med att trycka ner HBK och får en straff i minut 62, och kan göra 1-1.

HBK höjer sig efter baklängesmålet och trycker upp laget. HBK kommer ofta runt på kanterna och hotar.

HIF kan efter en hörna göra 1-2 i minut 84, där killarna inte jobbar färdigt situationen.

HBK flyttar upp positionerna och har några lägen att kvittera på slutet, men matchen slutar 1-2.

- En match där vi tar kampen hela vägen och skall minst ha en poäng med oss, säger Tobias Dock i P16-staben.

- Vi står upp bra mot serieledarna och har tagit kliv framåt de sista veckorna. Det är en bra P16-match vi presterar idag, säger tränaren Fredrik Andersson.

HBK P16 - Helsingborgs IF P16, 1-2 (1-0)

Startelva Adam Wihed - Leon Krasniqi, Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein (ut 84) - Alfred Hilding (ut 84), Elliot Magnusson Thydell (ut 72), Arvid Holmgren (ut 87), Oliver Kapsimalis - Leart Asllani, William Nilsson (ut 67)

Avbytare Alfred Kjellsson (in 67), Erjon Kasumi (in 76), Rasmus Karlsson (in 84), Filip Tellberg (in 84), Ian Rössel (in 87), Charlie Horvath, Albin Kelmendi,

Mål 1-0 (17) självmål (Oliver Kapsimalis), 1-1 (62) 1-2 (84)