Förlust för P17 på hemmaplan

Det blev en dyster eftermiddag för P17 trots en smakstart mot Utsikten.

Solen sken och förutsättningarna var så bra det kunde bli, redan efter någon minut får hemmalaget också en pangstart när Hjalmar Åberg håller sig framme på den bakre stolpen till 1-0.

HBK tillåts ha ganska mycket boll men har problem att hitta vägar fram till avsluts lägen. Tajming, teknik vill sig inte riktigt och Utsikten vinner dessutom många fler dueller.

Ändå har hemmalaget en nick i ribban och en i stolpen efter 30min. Efter 38 minuter kvitterar Utsikten istället till 1-1 som också står sig till halvtidsvilan.

- Vi är inte påkopplade och gör för svåra grejer, värderar sämre än vi brukar i många lägen samtidigt som motståndarna gör det svårt för oss, säger Anel Rashkaj.

Andra halvleken fortsätter likt den första med inget riktigt flyt i spelet för HBK. Precis innan hemmalaget förbereder ett trippelbyte i 60:e minuten bjuds gästerna dessvärre på sitt 2:a mål för dagen och 1-2 ett faktum. HBK försöker sätta tryck för en forcering men det vill sig inte denna eftermiddag. Slutresultatet skrivs till 1-2 och stor besvikelse i hemmalägret.

- Vi mötte Utsikten i höstas och visste om att de har kvaliteter och kan störa många lag. Tyvärr lyckas vi inte komma upp i tillräcklig nivå idag för att få med oss poäng. Vi har inget att skylla på utan får rannsaka oss till ny vecka, avslutar Mattias Olofsson.

HBK P17 - Utsiktens BK P17, 1-2 (1-1)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-khatemi (Sinisa Antunovic, 70), Hjalmar Åberg, William Backhausen (Erion Maxharraj, 75), Wilton Ljunggren - Vincent Johansson (Marius Lerner, 65), Manfred Nilsson, Gustav Nilsson (Isaac Carlsson, 70) Altin Mazreku (Albin Hyseni, 70) - Nikola Vrban (Malte Persson, 65), Edmond Berisha (Lukas Ek, 65)

Mål 1-0 (4) Hjalmar Åberg, 1-1 (38), 1-2 (62)