Dubbla förluster mot MFF för akademin i helgen

P17 fick en tuff uppgift och förlorade klart med 4-1. P19 hämtade upp 0-2 till 2-2 och gick för seger. Det blev dock en straff och seger för MFF.

P17 inledde helgen med att förlora mot Malmö FF med 4-1 hemma på ett soligt Sannarp.

Hemmalaget tog ledningen på genom Altin Mazreku sedan Wilton Ljunggren ordnat en straff redan i minut 8. Malmö äger annars mycket boll men HBK sitter ihop bra och håller Malmö borta från farliga chanser. I Den 36:e skulle dock 1-1 komma efter lite slarv och det står 1-1 in i halvtidsvilan.

En bit in i andra halvlek gör Malmö både 2-1 och 3-1  inom bara 5 minuter. Luften går ur hemmalaget lite samtidigt som värmen tar ut sin rätt när man får springa mycket och jaga. I 78.e utökar Malmö dessutom till 4-1 och matchen var därmed slut med Malmö som segrare.

- Vi gör en relativt bra första halvlek men sett över 90 min är Malmö det bättre laget idag. När de får tid på sig och kan rulla boll så blir det jobbigt för oss att springa och jaga. Det tar också ut sin rätt en dag som denna tyvärr, avslutar Mattias Olofsson i P17.

HBK P17 - Malmö FF P17, 1-4 (1-1)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-Khatemi (Sinisa Antunovic, 75), Hjalmar Åberg, William Backhausen (Erion Maxharraj, 75), Wilton Ljunggren - Marius Lerner (Leart Asllani, 87), Manfred Nilsson (Gustav Nilsson, 65), Isaac Carlsson, Altin Mazreku (Dilon Ademi, 70)- Malte Persson (Lukas Ek, 45), Edmond Berisha (Malte Persson, 70)

Avbytare utan speltidJulian Hallonlöf

Mål 1-0 (8) Altin Mazreku (Wilton Ljunggren, 1-1 (36), 1-2 (57), 1-3 (61), 1-4 (78)

Malmö var spelförande i P19:s första halvlek där det egentligen krävdes två insläppta mål innan HBK satte till mer som man önskade. Man lyckades få in 1-2 innan paus.

I andra halvlek tryckte HBK på men MFF lyckades freda sitt mål tills i 82:e minuten när kvitteringen kom. HBK-lägret kände att det mörkblåa laget nog orkade mer och gick för segern.

Tyvärr blev det en straff till MFF i 95:e minuten och MFF kunde även vinna P19-matchen.

HBK P19 - Malmö FF, 2-3 (1-2)

Startelva Alexander Nielsen - Benjamin Fazljiu (Emir El-Kathemi, 77), Bleon Kurtulus, Noel Wikström, Filip Andersson - Linus Abrahamsson (Altin Mazreku, 70), Olle Johansson (Hugo Rödin, 88), Hugo Rödin (Laurent Qitaku, 70), Lorent Mehmeti (Edmond Berisha, 14, Elis Wijk 80) - Viggo Rolfsson, Alex Hall
Avbytare utan spel Julian Hallonlöf, Hjalmar Åberg
Mål 0-1 (34), 0-2 (38), 1-2 (40) Alex Hall (Olle Johansson), 2-2 (82) Elis Wijk (Emir El-Kathemi), 2-3 (95) straff