Vinst för P16 i Veinge

P16 spelade ”hemma”, fast borta på Veinge IP i söndags mot serieledarna Lunds BK.

- Inför matchen pratade vi om att vara kompakta och tighta mellan lagdelarna, säger Alexander Nilsson i P16-staben.

Inledningsvis så kände lagen lite på varandra. Det var HBK som kom in bakom Lund första tio minuterna. Lund hade lite mer boll nästkommande tio minuter utan att skapa några målchanser.

HBK tog över mer och mer efter 20 minuter. Man hade flera chanser att göra mål men, antingen rensades bollen bort på mållinjen eller så räddade målvakten. Så ologiskt kunde Lund göra 0-1 i minut 37, där två HBK:are gick bort sig.

HBK hade, efter baklängesmålet åter igen mer boll och kunde sånär kvittera innan halvleken var slut men 0-1 i paus.

- Paussnacket handlade om att fortsätta flytta bollen snabbt, vara noggranna och se upp med Lunds kontringar, säger Tobias Dock.

HBK startade i ett högt tempo i andra halvlek och tryckte ner Lund. HBK skapade tre klara målchanser i inledningen, där Olle Andersson Wramneby var närmast att göra mål på ett väl avvägt inlägg av Oliver Kapsimalis, men målvakten räddade med ansiktet på Olles kraftfulla nick.

Men HBK skulle kvittera genom Elliot Magnusson Thydell, som efter en hörna kunde avlossa stora kanonen i minut 54 från 25 meter. Helt otagbart för målvakten. HBK hade en riktigt bra period och kunde öka på till 2-1 genom Olle Andersson Wramneby, som bara behövde raka in bollen i minut 63, assisterad av Leon Krasniqi.

HBK kunde spela ut och när Erik Ecklein blev nerdragen så domaren pekade på straffpunkten. Svante Karlsson satte straffen stensäkert fram till 3-1 i minut 76.

Lund fick en chans att komma in i matchen igen när dom tilldelades en straff och kunde reducera till 3-2 i minut 81.

Närmare än så kom inte Lund utan HBK tog alla tre poängen.

- En bra prestation idag, där vi kunde och borde göra fler mål. Vi har en bra träningsvecka bakom oss, där killarna har gjort bra saker. Det märks att killarna noggrant har följt sina individuella träningsprogram under sommaruppehållet, så vi kan starta på en hög nivå direkt efter ledigheten, säger tränaren Fredrik Andersson.

HBK P16 - Lunds BK P16 3-2

Startelva Adam Wihed - Leon Krasniqi, Svante Karlsson, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein - Alfred Hilding (ut 85), Arvid Holmgren (ut 68), Elliot Magnusson Thydell, Oliver Kapsimalis - Sam Wijk (ut 45), Leart Asllani (ut 79)

Avbytare Olle Andersson Wramneby (in 45, ut 70), Erjon Kasumi (in 68), Alfred Kjellsson (in 70), Kevin Andersson-Lönnergård (in 79), Rasmus Karlsson (in 85), John Bunnert König, Charlie Horvath.

Mål 0-1 (37), 1-1 (54) Elliot Magnusson Thydell, 2-1 (63) Olle Andersson Wramneby (Leon Krasniqi), 3-1 (77) Svante Karlsson, 3-2 (81)