Vi synar: Varbergs BoIS

På lördag, 29 juli, kl. 20.00 möter HBK:s herrlag Varbergs BoIS på Örjans vall. Då är alla spelare och ledare, som deltar i Laxacupen, inbjudna till matchen.

När lagen möttes i Varberg i juni vann HBK med 2–1. Viktor Granath gjorde 1–0 till HBK på straff och på tilläggstid ledde ett självmål av Varbergs Oliver Stanisic till en 2–1-seger för HBK.

SENASTE STARTELVAN

23 juli mot Kalmar FF, borta – förlust (1 – 0)

Olsson – Lindner, Stanisic (K), Zachrisson – Silverholt, Le Roux, Lushaku, Sverrisson – Sainte, Krasniqi, Júnior

Avstängd vid nästa gula kort:

Oliver Stanisic, Oliver Alfonsi, Yassine El Ouatki, Leo Jansson och Vinicius Nogueira

KOMMENTAREN

Varbergs BoIS spelade i söndags en match mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena och förlorade med 1–0. I den 34:e minuten blev Kalmars målvakt Ricardo Friedrich frilägesutvisad, när han fällde Eliton Júnior utanför straffområdet. Trots att Varberg spelade med en man mer i 55 minuter, så lyckades de inte göra något mål trots flera chanser. I den 83:e fälldes Kalmars mittfältare Romario i Varbergs straffområde och straffen satte Simon Skrabb i mål. 1–0 till Kalmar.

Efter matchen var det en mycket besviken Joakim Lindner som sa det här i sändningen från Discovery+:

- Vi slutade kämpa, slutade springa. Vi är en gubbe mer och vi står stilla och spelar fotboll. De vinner

andrabollar, vinner tredjebollar. Det ser ut som att de är en gubbe mer. Det är en passivitet och en rädsla, som inte ska finnas. Jag får inte ur mig några bra svar.

- Vi måste börja vinna matcher, så är det bara. Det studsar emot nu, känns det som.

MATCHFORM

23 juli Kalmar FF – Varbergs BoIS 1 – 0
17 juli Varbergs BoIS IF – AIK 1 – 2
10 juli IFK Göteborg – Varbergs BoIS 1 – 2
2 juli Djurgårdens IF – Varbergs BoIS 2 – 0
22 juni IF Elfsborg – Varbergs BoIS Malmö FF 6–1 (Träningsmatch)
10 juni Varbergs BoIS – HBK 1 – 2

BORTASTATISTIK

Varberg har hittills spelat åtta bortamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit en seger, fem förluster och två oavgjorda matcher. I den senaste bortamatchen mötte de Kalmar FF på Guldfågeln Arena och den matchen vann Kalmar med 1–0 efter att Simon Skrabb skjutit en straff i mål i slutet på matchen.