Seger mot Norrköping

Även i Norrköping blev Andreas Johansson hyllad efter att ha blivit allsvenskan meste utespelare genom tiderna i förra omgången. Jämn match där hemmalaget drabbades av en utvisning innan paus. HBK tog ledningen men Norrköping kvitterade i slutet på en av deras få chanser efter utvisningen. Naeem Mohammed gjorde sitt första mål på övertid och tre poäng hem till Halmstad.

Ante hyllades även i Norrköping efter att i förra omgången blivit allsvenska meste utespelare genom tiderna

HBK inledde positivt genom ett bra passningsspel varierat med att kliva högt när tillfälle gavs i pressen.

Första chansen skapade dock IFK Norrköping efter ett inkast där man sedan kom till inlägg. Inlägget skarvades ut och bollen kom in i straffområdet igen där Khazeni avslutade men då vinkeln var dålig fick han inte bollen på mål.

Efter en kvart gick Joel Allansson ner för räkning när han blockerade en praktträff från en Norrköpingspelare med huvudet. Joel återanslöt till matchen efter ett kortare break.

Efter en bra inledning gled mer bollinnehav över till hemmalaget.

Halvfarlig kontring för HBK i minut 26. Al-Ammari vann bollen och hittade Erik Ahlstrand som satte fart på vänsterkanten. Hans inlägg träffade Viktor Granath på pannan men avslutet gick en bet utanför.

Victor Lind i "Peking" gick på avslut från 20meter i minut 30 men "Malle" hade koll och bollen tog på utsidan av stolpen.

Joel Allansson gick därefter av, troligen efter bollen i huvudet femton minuter tidigare. HBK spelade en kort period med en man mindre innan Naeem Mohammed ersatte.

Vilken chans HBK bjöd Norrköping efter ganska exakt 34 minuter. Jättekaos i HBK:s straffområde där "Malle" blev rundad och målet var öppet men på något sätt fixade HBK ut bollen till hörna.

HBK hade kort därefter tre chanser. Nära att Naeem Mohammed blev fri på en kontring och därefter en lätt touch av Anton Eriksson på Al-Ammaris farliga skott vilket tog bollen ut till en resultatlös hörna. Därefter kom Kazper Karlsson till avslut efter ett längre inkast inne vid målområdet. Kazper kom också till avslut utanför straffområdet efter 38 minuter men bollen touchades till en ny hörna.

I den 40:e minuten blev Marko Lund Nielsen utvisad när han stoppade Naeem Mohammed en bit utanför straffområdet. Naeem hade fått en bra målchans om inte Lund rivit ner honom. Frispark till HBK som Jonathan Svedberg drog i muren.

Efter utvisningen blev det ett stort tryck mot Norrköping från HBK. Etablerat spel på offensiv planhalva med en del inspel mot Norrköpings straffområde men bara rensningar av hemmalaget eller mindre bra leveranser av HBK:arna. Dock 0-0 i paus.

- Vi möter ett bra lag och det går fort ute på konstgräset. Det är vi som bjuder på deras chanser. Vi behöver hålla ett bra bolltempo och vända på spelet så vi kan komma till lägen i andra halvlek. Vi får nog se upp för deras omställningar, sa Andreas Johansson till Discovery+ i paus.

HBK tog ledningen tidigt i andra halvlek när Viktor Granath nickade in Amir Al-Ammaris inlägg i den 50:e minuten. Mycket HBK direkt.

Farligt efter HBK-hörna i minut 64 när Svedberg skott blev svårt för Oscar Jansson.

Kazper Karlsson leverade en bra chans till Naeem Mohammed. Naeem sköt stolpe-stolpe. Sedan inlägg Marcus Olsson som Viktor Granath nickade mot mål och tvingade Oscar Jansson till en bra räddning. Detta i 73:e minuten.

Debut för Jack Cooper-Love i den 77:e minuten när han ersatte Kazper Karlsson.

Norrköping hade inte haft mycket alls. I den 81:e minuten lyfte dem in bollen i straffområdet och vips 1-1 av Vito Hammershoj-Mistrati.

HBK svarade på kvitteringen och tryckte på direkt efter målet. Jätteläge för Jack Cooper-Love i minut 89. En cutback till Jack som sköt rätt på målvakten.

Farligt igen minuten efter men Oscar Jansson hann ut och stoppade Naeem Mohammed. Jack Cooper-Love kom till ett avslut till i 91:a minuten men skottet blockerades.

Naeem Mohammed blev dock inte stoppad i 91:a minuten. Han bröt sig in från vänster in i straffområdet och sköt in 1-2 fint nere vid bortre stolpen. Naeems första allsvenska mål!

Norrköping fick en frispark i yttre korridor i minut 94 att lyfta in bollen. Norrköpings målvakt var uppe. Norrköping kom till skott men någon HBK:are plockade skottet med bröstet. Direkt efter blåste domaren av matchen. Tre nya poäng hem till Halmstad!

- Jag kan inte beskriva den underbara känslan. Jag har väntat på denna känslan. Jag hade lite otur vid första läget men så exalterad för mitt första mål. Det betyder mycket för oss. Vi visste att det inte skulle bli lätt. Bra gjort av grabbarna, sa NaeemMohammed till Discovery+ efter matchen.

IFK Norrköping - HalmstadsBK, 1-2 (0-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Marcus Olsson - Kazper Karlsson (Jack Cooper-Love, 77), Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari, Joel Allansson (Naeem Mohammed, 32) - Erik Ahlstrand, Viktor Granath

Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Thomas Boakye, Gabriel Wallentin, Villiam Granath, Villiam Dahlström, Benjamin Hjertstrand, Pontus Carlsson

Mål 0-1 (50) Viktor Granath (Amir Al-Ammari), 1-1 (81) Vito Hammershoj-Mistrati, 1-2 (90+2) Naeem Mohammed (Amir Al-Ammari)