P19 till DM-final

P19-allsvenska HBK tog emot P19-division 1-laget BK Astrio i ett Halmstadsderby i DM. Astrio slet väl men HBK var det starkare laget matchen igenom och kunde vinna rättvist med 3-1.
Första halvlek präglades av att HBK hade ett stort bollinnehav på Astrios planhalva och man lyckades komma in många gånger runt motståndarnas straffområde men väl där var det trångt och HBK-killarna antingen slarvade eller krånglade till det många gånger.

HBK tog dock ledning efter att Enis Krasniqi hittade en fin framspelning till Altin Mazreku som lugnt och behärskat placerade in 1-0 i matchminut 37. Resultatet stod sig till paus.

Andra halvlek började med att HBK slappnade av i sitt försvarsspel, Astrio hittade bakom och kunde två mot målvakt enkelt lägga in kvitteringen efter 49 minuter.

HBK svarade dock ganska snabbt när Enis Krasniqi gjorde sin andra fina framspelning. Enis fina inlägg hittade Linus Abrahamsson på bortre stolpen och Linus skallade in 2-1 i den 56:e minuten.

Altin Mazreku skulle åtta minuter senare göra sitt andra mål när han fint skruvade in 3-1 på en frispark utanför straffområdet.

Astrio kämpade och försvarade sig väl matchen igenom men P19 var det bättre laget matchen igenom även om HBK-ledningen i P19 efteråt önskade mer skärpa och kvalitet runt motståndarnas straffområdet.

Glädjebesked från matchen var att Kristian Misic och Albin Binnefors gjorde sina första 30 minuter efter korsbandsskador. Kristian skadade sig förra sommaren och "Binne" i november. Grabbarna startade matchen och blev sedan utbytta efter 30 minuter.

HBK P19 - BK Astrio P19, 3-1 (1-0)

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazljiu, Noel Wikström, Hjalmar Åberg, Kristian Misic (Emir El-Kathemi, 30) - Lorent Mehmeti (Alex Hall, 75), Hugo Rödin (Olle Johansson, 65), Laurent Qitaku, Enis Krasniqi - Albin Binnefors (Altin Mazreku, 30), Linus Abrahamsson (Edmond Berisha, 75)
Mål 1-0 (37) Altin Mazreku (Enis Krasniqi), 1-1 (49), 2-1 (56) Linus Abrahamsson (Enis Krasniqi), 3-1 (65) Altin Mazreku