P17 startade hösten med seger

P17 startade med vinst när serien vände inför hösten efter seger mot Öster med 4-3.

HBK fick en smakstart på matchen när Edmond Berisha kunde vända upp och gå på avslut, en drömträff rakt upp i bortre i krysset i den 2:a minuten till 1-0.

I den 13:e min kom också 2-0 när Albin Hyseni serverade Malte Persson framför mål. Spelet satte sig därefter och Öster stack upp vid några tillfällen men det dröjde till 43:e tills nästa mål kom. Öster kunde då reducera till 2-1 men HBK hann även göra 3-1 precis innan paus genom Edmond Berisha i djupled fint assisterad av Isaac Carlsson.

- En stabil 1:a halvlek av killarna där vi gjorde tre fina mål, lite långa emellanåt men det justerade vi i paus, säger Mattias Olofsson.

I den andra halvleken reducerade Öster återigen till 2-3 omkring den 60:e. Det skulle dock visa sig att en viss Edmond Berisha inte var nöjd för dagen utan kunde hålla sig framme på en hörna och skarvade in sitt 3:e för dagen till 4-2. Då kändes det som att matchen var avgjord och HBK kunde ofta äga bollen i längre perioder. I slutet av matchen hann ändå Öster med att skapa fram en straff och göra 3-4 men kort därefter blåste domaren för slutsignal.

- Vi gör en bra första match där vi har bud på något mer mål framåt och vi är värda 3 poäng. Att vi släpper 3 mål bakåt och ändå bjuder in till match känns onödigt men vi får prata genom det i veckan, kommenterar Anel Rashkaj en av tränarna i P17.

Östers IF P17 - HBK P17 3-4

Startelva Julian Hallonlöf – Emir El-khatemi (Dilon Ademi, 85), Erion Maxharraj (William Backhausen, 85), Hjalmar Åberg, Albin Hyseni – Malte Persson, Manfred Nilsson (Gustav Nilsson, 79), Isaac Carlsson, Vincent Johansson – Nikola Vrban (Lukas Ek, 75), Edmond Berisha (Sinisa Antunovic, 79)

Avbytare utan speltid Noa Pastuhovic

Mål 0-1 (2) Edmond Berisha, 0-2 (13) Malte Persson (Albin Hyseni), 1-2 (43), 1-3 (45) Edmond Berisha (Isaac Carlsson), 2-3 (61), 2-4 (76) Edmond Berisha (Emir El-khatemi), 3-4 (90)