Mållöst på Gamla Ullevi

En poäng tog HBK med sig hem efter 0-0 mot IFK Göteborg på ett välfyllt Gamla Ullevi.
Ett välfyllt Gamla Ullevi och en intressant matchinledning av båda lagen där man hade ett par anfall var utan utdelning. IFK Göteborg var dock det mer anfallande laget med stöd av hemmapubliken.

IFK skapade matchens bästa läge efter 16 minuter när inspelet från Santos hittade Oscar Wendt i bortre ytan där han var ganska själv ett par meter in i straffområdet. Wendt valde att passa istället för att ta avslut och HBK kunde få bort bollen.

IFK hade lite mer första 15 minuterna innan HBK började äga mer boll och anfalla mer regelbundet. HBK hade flertalet fina anfall där inspelet antingen inte nådde fram eller blev för långt.

Halvleken var jämn under större delen av första halvleken men initiativet flöt mellan lagen och mållöst.

Inga byten för HBK i paus och första fem var matchbilden lik den första. Därefter en period med många fasta situationer för Blåvitt och två omställningssituationer för HBK där Erik Ahlstrand två gånger om blev stoppad av Gustav Svensson på ett regelrätt sätt.

Dubbelbyte i HBK efter timmens spel. Phil och Kazper ut när Thomas och Jack kom in.

Naeem Mohammed tvingade Pontus Dahlberg till en ruggigt fin enhandsräddning ut till hörnaefter 63 minuter när han gick på avslut från cirka 25 meter. Hörnan av Amir Al-Ammari blev också farlig när Marcus Olsson nickade decimetern utanför.

Tilltrasslad situation efter inkast av Oscar Wendt men Gustav Norlin la bollen utanför. 66 minuter spelade.

Malkolm Nilsson Säfqvist in action

Bra omställning av HBK i 72:a minuten. Naeem Mohammed kom loss men hans avslut räddades av Pontus Dahlberg i Göteborgsmålet. Naeem fick inte skjuta obehindrat då Gustav Svensson var nära honom i ryggen.

Hemmalaget träffade ribban efter 80 minuter när Marcus Berg kom i djupled och hittade en IFK-kamrat i straffområdet men skottet i ribban.

Marcus Olsson tvingade Pontus Dahlberg till en ny räddning på hörna i 88:e minuten. HBK det bättre laget i slutskedet på matchen när man tryckte ner hemmalaget i en öppnare matchbild när lagen började bli tröttare. Tre tilläggsminuter och fortsatt mållöst även efter att tilläggstiden spelats.

IFK Göteborg - Halmstads BK, 0-0 (0-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh (Thomas Boakye, 61), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Marcus Olsson - Kazper Karlsson (Jack Cooper-Love, 61), Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari (Joel Allansson, 81), Naeem Mohammed - Erik Ahlstrand, Viktor Granath
Avbytare utan speltid Malte Påhlsson,  Gabriel Wallentin, Villiam Granath, Villiam Dahlström, Benjamin Hjertstrand, Pontus Carlsson