Målvakternas första dagar ur målvakternas ögon

Dennis Nilsson är sedan 2019 målvaktstränare i HBK. Han blev en av de yngsta tränarna i HBK:s representationslag genom tiderna då han bara var 25 år när han började på jobbet. HBK.se tog ett snack med honom, Malkolm och Malte ute på planen under onsdagseftermiddagen.
Fotocred: Jonas Backlund, Halmstadsport

- Det har varit bra tycker jag. Vi har kört på med sex pass nu på tre dagar. Vi har fått en bra start med mycket träning, säger Dennis Nilsson och fortsätter.

- Vi har framförallt haft fokus på att komma igång. Mycket grepp och känna boll. Det gäller att vänja kroppen igen med att slänga sig och greppa bollar.- Det har varit jobbigt. Kroppen är ju inte van med denna belastning och sen kör ju Dennis ganska tufft med oss. Vi har ju mer träning än utespelarna, säger Malkolm Nilsson Säfqvist.- Det har varit kul att vara igång igen. Det är lite ovant när man har varit iväg från det i nästan 1,5 månad. Att gå på konstgräs med många pass och vad det innebär. Man känner att det sliter på kroppen men det är kul för huvudet, säger Malte Påhlsson.