HBK spelar Atlantic Cup

Onsdagen den 1 februari åker HBK:s herrlag på träningsläger till Algarve i Portugal. De kommer då att vara med i turneringen Atlantic Cup. Det är en försäsongsturnering som startade 2011 och en av grundarna av turneringen är den förre landslagsmittfältaren Stefan Schwarz.

HBK var med i turneringen även 2022 och hamnade då på tredjeplats i tabellen med sex poäng. Det blev 2–1-segrar mot Vålerengen och Brentford B och 2–1-förlust mot FC Köpenhamn.


- Vi var mycket nöjda med träningslägret när vi var i Portugal förra året. Det är ett bra upplägg. I år bor vi på en ny anläggning i Albufeira. Det är ett komplett boende och där finns det vi behöver t.ex. ett gym. Vi tränar på Estádio Municipal de Albufeira och på den arenan spelar vi också två matcher, berättar Magnus Haglund och fortsätter:


- Vi kommer under lägret att förutom fotbollsträningen även att ha olika gruppövningar för att bygga en stark grupp. Träningslägret är också ett bra tillfälle för våra nya spelare att lära känna de andra i truppen.


Hela herrlagets trupp åker med till Portugal tillsammans med ledarna Magnus Haglund, Pelle Olsson, Johan Bergström, Dennis Nilsson, Simon Bakkioui och Sven Karlsson.


- När det gäller fotbollsträningen så fortsätter vi med vår vanliga träning där vi jobbar med alla delar i spelet. Det ska bli härligt att få jobba med våra olika faser i spelet i ett förhoppningsvis fint väder. Det är också positivt att få träna och spela matcher på gräs.


I Atlantic Cup 2023 deltar tio lag: AIK, Viking Stavanger, Brøndby IF, FC Köpenhamn, FC Midtjylland, Ulsan Hyundai, Lyngby BK, IF Elfsborg, Brentford B och HBK.


HBK möter först Viking Stavanger på Estádio Municipal de Albufeira fredagen dagen den 3 februari kl. 18.00 svensk tid.


- Under träningslägret får vi tre matcher mot bra motstånd. Viking är ett fysiskt starkt och välorganiserat norskt lag. Jag har mött Viking många gånger när jag var tränare för Lilleström i Norge, säger Magnus.

Den andra gruppspelsmatchen spelar HBK mot Brøndby IF på Estádio Algarve måndagen den 6 februari kl. 15.30 svensk tid. 


- Brøndby är ett av Danmarks största lag och de har tillsammans med FC Köpenhamn och FC Midtjylland dominerat dansk fotboll under många år. Det blir en bra värdemätare för oss.

Den avslutande matchen i gruppspelet är mot Brentfords B-lag och matchen spelas torsdagen den 9 februari kl. 20.00 svensk tid. Matchen spelas på Estádio Algarve och det var på den arenan som Sverige mötte Nederländerna i EM-kvartsfinalen 2004 och förlorade på straffar.

- Brentford mötte vi förra året och vann med 2–1. Flera av Brentfords spelare i den matchen spelade sedan i Premier League, så det var en bra prestation att vinna matchen.


Lördagen den 11 februari åker HBK hem igen till Sverige och lördagen därpå startar Svenska cupens gruppspel. I den första gruppspelsmatchen möter HBK FC Trollhättan på bortaplan.