Första matchen spelad

HBK tog emot Östers IF i årets första träningsmatch på ett kallt och blåsigt Söndrums IP. Öster var det bättre laget och vann med 4-0.
Matchen inleddes lugnt där lagen kände på varandra. Dock i redan i fjärde minuten tog gästerna ledningen. Ett inlägg hittade till Kozica och han placerade med andra tillslaget in bollen i hörnet bakom Malte Påhlsson. Malte som 13 minuter senare blev utbytt på grund av skadekänning.

HBK vann en hel del i sitt höga presspel första 25 minuterna men passningsspelet lämnade en del att önska. Öster var vassare i sina anfall.

I den 27:e minuten löpte Viktor Granath sig fri men i tuff kamp med en Österförsvarare gjorde att Östers målvakt kunde komma nära och avvärja.

I slutet på halvleken har Öster några halvchanser och hörnor utan att det blir riktigt farligt.

Det blev en hel del byten i paus. Nämligen sex stycken. Kvar på plan från första halvlek var Malkolm Nilsson Säfqvist, Gabriel Wallentin, Villiam Granath, Kazper Karlsson och Villiam Dahlström. In kom Melvin Sjöland, Taulant Parallangaj, Marcus Olsson, Erik Ahlstrand, Pontus Carlsson och Alexander Johansson.

0-2 kom snabbt i andra. Nämligen i halvlekens andra minuten. Fint och snabbt anfall avslutades från nära håll av André Gustafsson.

0-3 var dagens vackraste mål när Vladimir Rodic drog till en yttersida från straffområdeslinjen som skruvade sig in via stolpen i bortre hörnet. Kändes otagbart för "Malle" i målet.

Leo Hedenberg ersatte Villiam Granath efter 61 minuter. Leos andra match i A-lagströjan.

Mycket Öster i mitten på halvleken. Malkolm Nilsson Säfqvist fick visa att han är en duktig målvakt vid flera olika typer av målvaktsaktioner.

Villiam Dahlström lämnade planen efter 71 minuter och Lorent Mehmeti fick göra A-lagsdebut.

Efter 76 minuter gjorde Öster 0-4. André Gustafsson gjorde sitt andra mål.

Marcus Olsson fick utgå efter 80 minuter. HBK reste sig lite sista tio minuterna utan att direkt skapa något.

Magnus Haglund efter matchen

- Det var en match där vi fick lufta hela truppen. Vi kommer ifrån en period där vi kört ganska hårt. Så trötta ben och trötta huvuden som gör det svårt att få till den samhandlingen som krävs för ett bra anfallsspel. Det blev ganska många tappade boll. Första 25 minuterna fick vi till vårt presspel ganska bra men när vi vann bollen så slog vi bort den igen. Så vi fick aldrig en gynnsam rytm i matchen.

- Många spelare fick vara med och skaffa sig erfarenhet då dem inte varit med så mycket i A-laget innan. Vi tar med oss det och jobbar vidare.

Albin Ahlstrand efter matchen

- Vi fick inte till något riktigt spel och fick jaga mycket boll ibland. Det är bara fortsätta och träna vidare för att göra det bättre i nästa match.

- Det har varit två ganska tuffa veckor men tycker ändå det känns bra. Man är rätt trött nu efter matchen då det typ är två månader sen man spelade match.

Lorent Mehmeti efter matchen

- Det är alltid kul att få göra debut. Sen resultatet fick vi inte med oss men vi får jobba vidare.

HBK - Östers IF, 0-4 (0-1)

Startelva Malte Påhlsson (Malkolm Nilsson Säfqvist, 17) - Phil Ofuso-Ayeh (Melvin Sjöland, 46), Andreas Johansson (Taulant Parallangaj, 46), Gabriel Wallentin, Thomas Boakye (Marcus Olsson, 46, ersattes i sin tur av Albin Ahlstrand, 80) - Villiam Granath (Leo Hedenberg, 61), Kazper Karlsson, Albin Ahlstrand (Erik Ahlstrand, 46) - Joel Allansson (Pontus Carlsson, 46) - Viktor Granath (Alexander Johansson, 46), Villiam Dahlström (Lorent Mehmeti, 71)
Mål 0-1 (4) Dzenis Kozica, 0-2 (47) André Gustafsson, 0-3 (51) Vladimir Rodic, 0-4 (76) André Gustafsson