Stark prestation i årspremiären för damlaget

Efter en lång period utan match var det dags för damlaget att spela sin första för året. Valinge/Derome som redan spelat en match i år, stod för motståndet.

Fotocred Halmstadsport

Damlaget är inne i en tuff träningsperiod och har gjort några förändringar i sitt sätt att spela. Därför var det intressant och se vad spelarna tagit till sig under första fasen av försäsongen. Det har varit fokus på försvarsspel och det är först senaste veckan som laget tränat på anfallsspel.

Matchen startade med kraftig press från HBK och redan innan 10 minuter så har laget skapat 3 bra lägen där motståndarnas duktiga målvakt, Alexandra Olsson, gjorde otroligt fina räddningar.

Efter 25 minuter gör HBK årets första mål och det är nyförvärvet Nicolina Svensson som enkelt slår in en retur efter skott från Matilda Johansson som snyggt blivit framspelad av Lovisa Brogren.

0 – 2 kommer i matchens 30:e minut och då agerar Nicolina framspelare till Nellie Granstam som behärskat rullar in bollen efter ett väggspel.

10 minuter senare vänder de på uppgifterna och Nellie Granstam går runt på sin kant och frispelar Nicolina som säkert placerar in 0 – 3 med sitt andra mål för dagen. Detta är också siffrorna i paus.

Efter några byten till andra halvlek där speltiden skall fördelas så kommer målskyttet i gång i den 60:e minuten. Det är ett anfall som Ebba Sandgren bygger upp där Lovisa Brogren står för ett fint förarbete till Nellie Granstam som gör sitt andra mål för dagen.

0 – 5 gör Lovisa som distinkt trycker in en retur. Sanna Karlsson står för 0– 6 efter att ha blivit frispelad av Nova Rolfsson. 0 – 7 gör Nova själv efter en enastående passning av Nellie Granstam med utsidan av foten. Sanna Karlsson sätter punkt för målskörden med sitt andra och lagets åttonde mål där Nova återigen spelar fram.

Nellie Granstam fortsätter att producera poäng där Lovisa Brogren kom in under förra året och kunde avlasta. Lovisa fick en lite ryckig höst men är nu bättre förberedd och ser strålande ut. Sedan har flera spelare tillkommit och kan avlasta i mål och assist. Det var därför bra att de offensiva spelarna fick fördelat poängen. Nellie Granstam gör 2 + 2 poäng, Lovisa gör 1 + 2, Sanna får ihop 2 mål på 45 spelade minuter, Nicolina Svensson gör 2 + 1 och Nova Rolfsson producerar 1 +2.

En nykomponerad backlinje agerade tryggt och säkert med Isabella Sandström i första och Maja Arvehell i andra, som skapade lugn bakom.

Vårt centrala mittfältfunkade också väldigt bra där Meja Staffansson tillför ett lugn som vi saknat och Matilda och Elvira Johansson ser om möjligt, ännu starkare ut i år.

- Jag tycker samtliga förtjänar beröm men att Meja Staffansson och Tilde Duphorn spelar på en nivå där jag inte sett dem tidigare. Meja är klok och har även en förmåga att göra andra bättre. Tilde tyckte jag var bra redan under förra året men gjorde en i stort sett prickfri insats. Skapade dessutom ett lugn i defensiven ihop med nya mittbacken Elsa Karlsson, säger tränaren Fredrik Andersson.

Valinge/Derome dam - HBK Dam, 0-8 (0-3)

Startelva Isabel Sandström (45) – Emmy Ecklein (45), Elsa Karlsson, Tilde Duphorn, Izabella Patel (57) – Meja Staffansson (57), Elvira Johansson (45 + in 85), Matilda Johansson (45 + in 85) – Lovisa Brogren (87), Nicolina Svensson (87), Nellie Granstam

Avbytare Maja Arvehell (45), Ebba Hellgren (45), Sanna Karlsson (45), Nova Rolfsson (45), Edit Bernsfelt (57), Ebba Sandgren (45)

Mål 0–1 (25) Nicolina Svensson 0-2 (30) Nellie Granstam, 0-3 (40) Nicolina Svensson, 0-4 (60) Nellie Granstam, 0-5 (65) Lovisa Brogren, 0-6 (73) Sanna Karlsson, 0-7 (84) Nova Rolfsson, 0-8 (87) Sanna Karlsson