P19 vann efter en godkänd prestation mot Sarpborg under lördagen.
Fotocred: Halmstadsport

Solen sken och riktigt vårväder i Halmstad när norska Sarpsborg 08 besökte Halmstad för tre matcher. Först ut var P15 och P19.

P15 vann sin match med 5-0.

P19 tog ledningen efter nio minuter när Linus Abrahamsson stal bollen och la in den i öppet mål.

Hemmalaget tryckte på och skapade en hel del med koncentrationen och utförande var bristfälligt. Alex Hall blev nedriven efter dryga halvtimmen och S08 blev decimerat till 10 man.

De unga bollklubbarna gjorde sedan tvåan och trean innan paus efter bra avslut av Altin Mazreku och Alex Hall.

I andra föll Sarpsborg lågt och HBK försökte luckra upp deras försvar men det lämnade lite mer att önska. Dock sköt Benjamin Fazljiu in 4-0 på en vacker frispark efter 85 minuter och fastställde slutresultatet.

- På det hela en godkänd insats där vissa delar höll hög nivå och andra delar behöver vi jobba på. Alltid svårt med ett lag som får en man utvisad för det påverkar mycket. Vi borde dock utnyttja det bättre i andra halvlek, säger Morgan Ljungkvist.

HBK P19 - Sarpsborg 08 P19, 4-0 (3-0)

Startelva Måns Ramström - Emil Annerhult (ut 59), Wilmer Hesselgren (ut 59), Viktor Dahlin (ut 77), Filip Andersson (ut 77) - Mazreku (ut 66, in 69, utv 87), Måns Andersson (ut 66), Noel Åberg, Enis Krasniqi (ut 77) - Alex Hall (ut 69), Linus Abrahamsson (ut 50)
Avbytare Julian Hallonlöf, Elis Wijk (in 50), Noel Wikström (in 59), Benjamin Fazljiu (in 59), Laurent Qitaku (in 66), Hugo Rödin (in 66), Axel Abrahamsson (in 77), David Norrman (in 77), Adam Frånberg (in 77)
Mål 1-0 (9) Linus Abrahamsson, 2-0 (35) Altin Mazreku (Linus Abrahamsson), 3-0 (40) Alex Hall (Emil Annerhult), 4-0 (85) Benjamin Fazljiu