P19:s och P17:s lördag

P19 åkte till Kalmar, gjorde en bra prestation men förlorade. P17 åkte till Trelleborg och vann.

P19

P19 genomförde en bra prestation men lyckades inte vara effektiva. Kalmar tog ledningen i första halvlek och HBK jagade kvitteringen. I slutskedet av matchen när HBK flyttade upp extra folk kontrade Kalmar in 2-0. HBK gav dock inte upp utan fick in 2-1 och var ytterst nära 2-2 i slutskedet.

- Det är skärpan framför mål som inte är tillräckligt bra. Killarna behöver bli bättre på att omvandla avslut på mål till avslut i mål. Annars försvarar vi oss väl och spelade bra fotboll men målen är rätt viktiga i denna sport, säger Alexander Sakac.

Kalmar FF P19 - HBK P19, 2-1 (1-0)

Startelva Måns Ramström - Emil Annerhult, David Norrman, Viktor Dahlin, Axel Abrahamsson - Pontus Carlsson (Linus Abrahamsson, 60), Albin Ahlstrand (Olle Johansson, 60), Måns Andersson, Leo Hedenberg (Enis Krasniqi, 60) - Lorent Mehmeti (Alex Hall, 60), Viggo Rolfsson (Filip Andersson, 76)
Avbytare utan spel Noel Wikström, Lucas Gustafsson
Mål 1-0 (33), 2-0 (89), 2-1 (90) Måns Andersson (Emil Annerhult)

P17

I ett lite blåsigt Trelleborg störde hemmalaget inledningsvis de för dagen gulklädda HBK:arna genom att sätta hög press och HBK hade lite svårt i speluppbyggnaden när man dessutom hade rejäl motvind i första halvlek.

Spelet tog sig dock och Nikola Vrban testade med ett skott i minut 16 som målvakten kunde avvärja. Men på efterföljande hörna kunde inte TFF stå emot Hjalmar Åbergs nick på Marius Lerners fina inlägg. HBK stack upp vid ytterligare tillfällen men utan resultat. TFF hade en del possession men utan att skapa några riktigt bra lägen framåt.

- I paus pratades det främst om att vi kunde värdera saker och ting bättre både när vi skulle pressa och i spelet med boll, säger Tomas Carlsson.

I andra halvlek var det mer påkopplade killar från start och det i samband med medvinden så tog man över rejält. Redan i 49:e hittade Wilton Ljunggren in till Isaac Carlsson som smugit sig in i boxen från sin ytterplats och gjorde inget misstag utan placerar in 2-0. Edis Helic utökade ledningen till 3-0 när han höll sig framme på hörna i minut 61.

Ett resultat som såg ut att stå sig hela matchen men i matchens sista minut dök Albin Hyseni upp och förvaltade Emir El-Khatemis fina inlägg och slutresultatet skrevs till 4-0.

- En stabil och bra genomförd match av killarna, man krigade för att hålla nollan intakt och lyckades även göra fyra mål framåt med bud på kanske något till så vi är nöjda, avslutar Mattias Olofsson i P17 staben.

Trelleborgs FF P17 - HBK P17, 0-4 (0-1)

Startelva Julian Hallonlöf- Emir El-Khatemi, Hjalmar Åberg, William Backhausen, Wilton Ljunggren ( Albin Hyseni, 63)- Isaac Carlsson (Sinisa Antunovic,63), Manfred Nilsson, Gustav Nilsson, Edis Helic (Oliver Kapsimalis,63)- Nikola Vrban, Marius Lerner (Malte Persson,63)

Mål 1-0 (17) Hjalmar Åberg (Marius Lerner), 2-0 (49) Isaac Carlsson (Wilton Ljunggren), 3-0 (61) Edis Helic (Marius Lerner), 4-0 (90) Albin Hyseni (Emir El-Khatemi)