Matchdax: Jönköping Södra

HBK:s herrlag möter Jönköpings Södra IF i den andra gruppspelsmatchen i Svenska cupen imorgon. Matchen är flyttad till Borås Arena på grund av säkerhetsskäl och startar kl.17.30.

Fri entré på Borås Arena.


C More sänder matchen från kl. 17:25.

Just nu är det halva priset på C More Plus i 3 månader samtidigt som du stöttar Halmstads BK med 150 kronor!
Gå in på www.cmore.se/kampanj/svenskacupen och använd koden HALMSTADCUPEN23 för att ta del av erbjudandet!


TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Seger mot Trollhättan och första hindret i cupspelet avklarat. Hur ser du på den matchen?

- Vi gjorde en bra match och tog tag i matchen från början. Trollhättan hade ytterst få målchanser och vi hade själva 6–7 stora målchanser. Jag är mycket nöjd med de direkta återerövringarna som vi gjorde under matchen. Vi hade 61 bollvinster på Trollhättans planhalva och det är statistiskt mycket bra.

Hur är läget i truppen och har ni koncentrerat er på något speciellt på veckans träningar?

- Det har varit en bra träningsvecka och vi har som vanligt jobbat med alla de olika faserna i vårt spel. Vi är väl förberedda inför morgondagens match mot J-Södra.

Nu väntar Jönköpings Södra som förlorade stort mot BK Häcken. Vad krävs av HBK för att vinna?

- Man ska inte lägga för stor vikt på att Jönköping förlorade stort mot Häcken. De mötte Sveriges bästa lag och det är en tuff motståndare. J-Södra har tidigare under försäsongen gjort bra matcher och ser starkare ut än förra året. Vi behöver komma upp på en ny och hög nivå och göra en bra prestation som kan ligga till grund för en seger. Jag vill också se att vi jobbar vidare med det passningsspelet som var väldigt bra mot Brentford såväl som mot Trollhättan.


TRUPPEN

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST

2. Thomas BOAKYE

3. Gabriel WALLENTIN

4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFOE

6. Joel ALLANSSON
7. Kazper KARLSSON

8. Jonathan SVEDBERG

9. Viktor GRANATH
10. Erik AHLSTRAND
11. Villiam GRANATH

12. Malte PÅHLSSON

14. Villiam DAHLSTRÖM
16. Benjamin HJERTSTRAND
17. Phil OFUSO-AYEH

18. Naeem MOHAMMED

24. Amir AL-AMMARI
30. Alexander JOHANSSON

NOTERAT

FÖRRA GÅNGEN som en spelare upprepade Benjamin Hjertstrands bedrift att göra mål i sin första tävlingsmatch för HBK var när HBK mötte Hässleholms IF i den andra omgången av Svenska cupen den 6/10 2020. Då var det Simon Lundevall som gjorde mål i sin tävlingsdebut för HBK. Simon värvades till HBK i början av oktober 2020 och några dagar senare gjorde han två mål när HBK vann med 5–1 mot Hässleholms IF.


SEGERN MOT TROLLHÄTTAN var första segern för HBK i ett cupgruppspel sedan 2–1-vinsten mot Tvååkers IF den 7/3 2020. Målskyttar då var Rasmus Wiedesheim-Paul och Emil Tot Wikström

FÖRUTOM BENJAMIN HJERTSTRAND så gjorde även Viktor Granath och Naeem Mohammed tävlingsdebut i HBK-tröjan mot Trollhättan.