Matchdax: HBK - Viking

HBK:s herrlag spelar under fredagen den första matchen i The Atlantic Cup och då möter de Viking Stavanger. Matchen börjar kl. 18.00 och Expressen Premium Max sänder matchen från kl. 17.50.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND


Hur har den första dagen på träningslägret varit?
- Vi kom hit framåt kvällen i onsdags och vi har haft en god sömn på en fin anläggning. Idag, torsdag, hade vi vårt första träningspass på förmiddagen och det var fint väder med sol och klarblå himmel. Efter lunch hade spelarna ett fyspass. Nu på torsdagskvällen har vi ett matchförberedande pass inför fredagens match mot Viking Stavanger.


Första matchen i Portugal imorgon mot Viking Stavanger. Vad vet du om det norska laget?

- Viking är ett bra lag och det är ett klassiskt starkt lag i Norge, så det blir en tuff match. Precis som HBK, så har de en bra akademi och fostrar många egna spelare. Så det blir två lag med bra akademier som möts på fredagen. Jag vet att Viking i fredags vann med 4–1 mot Sandnes Ulf i en träningsmatch och de har också mött Bodø/Glimt i år och förlorat med 1–0 i en jämn match.


Hur tänker ni inför matchen mot Viking?

- Det blir en spännande uppgift och en möjlighet för oss att öva på de olika faserna i spelet som vi hela tiden tränar på. När man möter ett bra lag, så blir man avslöjad om det är saker som inte fungerar och då ser vi vad vi behöver träna mer på. Med på lägret är försvaren Benjamin Hjertstrand och han är ombytt och tillgänglig för spel mot Viking.


TRUPPEN

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST

2. Thomas BOAKYE

3. Gabriel WALLENTIN

4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFOE

6. Joel ALLANSSON
7. Kazper KARLSSON

8. Jonathan SVEDBERG

9. Viktor GRANATH
10. Erik AHLSTRAND
11. Villiam GRANATH

12. Malte PÅHLSSON

14. Villiam DAHLSTRÖM
17. Phil OFUSO-AYEH

18. Naeem MOHAMMED

19. Albin AHLSTRAND
20. Pontus CARLSSON

27. Melvin SJÖLAND
28. Leo HEDENBERG
29. Lorent MEHMETI

30. Alexander JOHANSSON
Benjamin HJERTSTRAND


EJ MED I TRUPPEN

15. Gustav FRIBERG
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON

PRELIMINÄR STARTUPPSTÄLLNING

Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Thomas Boakye – Kazper Karlsson, Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Erik Ahlstrand – Viktor Granath, Alexander Johansson