Matchdax: FC Trollhättan

I morgon, lördag 18/2, spelar HBK:s herrlag årets första tävlingsmatch när de möter FC Trollhättan i gruppspelet av Svenska cupen. Matchen spelas på Edsborgs IP, konstgräs, och startar kl. 13.00.C More sänder matchen från kl. 12.55.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND


Hur har veckan varit efter träningslägret i Portugal?

- Vädermässigt har det självklart varit en omställning men vi har haft en väldigt bra vecka. Veckan inleddes med att vi skrev kontrakt med Amir Al Ammari och Benjamin Hjertstrand och båda är med i matchtruppen mot Trollhättan. Vi har haft träningar, på konstgräset på Sannarp, med hög kvalité och med nyförvärven så har konkurrensen i truppen ökat ytterligare. Alla spelare måste prestera på hög nivå för att vara aktuella för spel.


Hur är tankarna inför matchen mot FC Trollhättan och cupspelet?

- Vi ser framemot årets första tävlingsmatch och den första matchen i gruppspelet av Svenska cupen. HBK är ett av sex lag som har kvalat in till gruppspelet samtliga elva år som det här upplägget har funnits. Det är en stark prestation. Vi satsar på cupen 2023 och matchen mot Trollhättan är det första hindret. 


Vad vet du om Trollhättan?

- Laget tränas nu av Mak Lind och förra året hade vi problem, båda gångerna, när vi mötte Norrby, som Mak då tränade. Så vi är förberedda på att det blir en tuff match mot ett hårt arbetande lag på en svårspelad konstgräsplan.


TRUPPEN

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST

2. Thomas BOAKYE

3. Gabriel WALLENTIN

4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFOE

6. Joel ALLANSSON
7. Kazper KARLSSON

8. Jonathan SVEDBERG

9. Viktor GRANATH
10. Erik AHLSTRAND
11. Villiam GRANATH

12. Malte PÅHLSSON

14. Villiam DAHLSTRÖM
16. Benjamin HJERTSTRAND
17. Phil OFUSO-AYEH

18. Naeem MOHAMMED

24. Amir AL-AMMARI
30. Alexander JOHANSSON