Matchdax: Brentford B

I morgon, torsdag 9/2, spelar HBK:s herrlag den sista matchen i The Atlantic Cup. De möter då Brentford B och matchen börjar kl. 20.00. Expressen Livesport (Premium Max) sänder matchen från kl. 19.50.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Vilka erfarenheter har ni fått efter matchen mot Bröndby?

- Återigen mötte vi ett väldigt skickligt lag. Bröndby är ett tempostarkt och fysiskt lag med många bollskickliga spelare. Det är bra för våra spelare att uppleva den matchmiljön där motståndarna har stor skicklighet. Då gäller det att vara mycket noggrann i varje enskild situation för man blir straffad hårt om man gör ett misstag.


Hur är tankarna inför matchen mot Brentford B?

- Vi möter för tredje gången här i Portugal en tuff motståndare. Brentford B är också ett tempostarkt lag med många skickliga spelare och flera av deras spelare kommer sannolikt snart att spela i Premier League. Det är en mycket bra erfarenhet att möta den här typen av motståndare för det liknar hur det kommer att bli i Allsvenskan.


Om drygt en vecka så har ni årets första tävlingsmatch. Hur ser planerna ut inför matchen i Svenska cupen mot FC Trollhättan?

- På fredag har vi sista träningen på träningslägret i Portugal och sedan flyger vi hem på lördag. På måndag, 13/2, tränar vi igen på konstgräset på Sannarp och det är daglig träning inför cupmatchen mot Trollhättan lördagen den 18/2. Det ska bli spännande med att gruppspelet i Svenska cupen startar. Jämfört med träningsmatcherna är det alltid något extra när det är en tävlingsmatch.

TRUPPEN

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST

2. Thomas BOAKYE

3. Gabriel WALLENTIN

4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFOE

6. Joel ALLANSSON
7. Kazper KARLSSON

8. Jonathan SVEDBERG

9. Viktor GRANATH
10. Erik AHLSTRAND
11. Villiam GRANATH

12. Malte PÅHLSSON

14. Villiam DAHLSTRÖM
17. Phil OFUSO-AYEH

18. Naeem MOHAMMED

19. Albin AHLSTRAND
20. Pontus CARLSSON
21. Benjamin HJERTSTRAND

27. Melvin SJÖLAND
28. Leo HEDENBERG
29. Lorent MEHMETI

30. Alexander JOHANSSON

EJ MED I TRUPPEN

15. Gustav FRIBERG
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON

PRELIMINÄR STARTUPPSTÄLLNING

Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Benjamin Hjertstrand – Kazper Karlsson, Joel Allansson, Erik Ahlstrand, Villiam Granath – Viktor Granath, Naeem Mohammed