HBK förlorade mot Viking Stavanger

På fredagskvällen spelade HBK:s herrlag den första matchen i The Atlantic Cup under träningslägret i Portugal. De mötte Viking Stavanger på Municipal de Albufeira och förlorade med 2–0.

Viking Stavanger visade från början mycket energi i sitt spel och vann många dueller. De hade första avslutet i den 3:e minuten men bollen fångades enkelt av Malkolm i HBK-målet. Minuten senare tog sig en Vikingspelare fram på vänsterkanten och slog ett inlägg till Niklas Sandberg, som omarkerad stötte in bollen i mål på volley.

Viking fortsatte att visa mycket energi och vann de flesta närkamperna på plan och HBK hade svårt för att etablera något spel på motståndarnas planhalva. HBK försökte pressa högt för att vinna bollen men Vikingspelarna löste det bra alla gångerna.

HBK försökte hitta Alexander Johansson och Viktor Granath med långbollar men utan resultat.

I den 26:e minuten trycktes Erik Ahlstrand ner av en Vikingspelare och han ramlade olyckligt på sin hand. Han plåstrades om och fick avbryta matchen. Villiam Granath kom i hans ställe.

I slutet av halvleken hade HBK lite mer etablerat spel på Vikings planhalva utan att skapa några chanser. På tilläggstid i första halvlek hade Viking en frispark ca 20 meter från HBK:s mål men frisparken nickades bort av en HBK-försvarare i muren.

HBK började andra halvlek med att försöka pressa högre upp men lyckades inte skapa några chanser. Därefter såg det som i första halvlek med att Viking vann närkamper och med ett bra passningsspel skapade de målchanser.

I den 56.e minuten kom en Vikingspelare fram på vänsterkanten och slog ett inlägg som Malkolm styrde undan.

HBK:s första avslut i matchen kom i den 59:e minuten när Viktor Granath hittade Alexander Johansson i djupled. I en kamp med en försvarare sköt Alle utanför.

HBK-spelarna hängde inte med när Viking satte fart på bollen och det ledde till frisparkar och gula kort i andra halvlek.

I minut 63 tappar HBK bollen på egen planhalva och Sander Svendsen blev fri framför mål. På skottet från Svendsen gjorde Malkolm en strålande räddning. Hörnan därefter blev resultatlös.

Minuten efter byttes Pontus Carlsson och Naeem Mohammed in och de ersatte Kazper Karlsson och Alexander Johansson.

Naeem Mohammed hade bara varit på plan i ett par minuter när han fick HBK:s bästa chans i matchen. Han kom fri på en långboll från Jonathan Svedberg men hans skott räddades av Vikings målvakt Gunnarsson.

Viking fick en ny stor chans i den 73:e minuten. Efter ett inspel snett inåt bakåt från vänsterkanten sköt Sander Svendsen ett skott från straffpunkten. Skott styrdes och Malkolm gjorde återigen en fin räddning.

I den 75:e minuten gick Joel Allansson och Phil Ofuso-Ayeh ut och in kom Albin Ahlstrand och Melvin Sjöland. Två minuter senare kom Benjamin Hjertstrand in i stället för Thomas Boakye och Villiam Dahlström kom in i stället för Viktor Granath.

Naeem skapade en hörna i den 84.e minuten. Hörnan blev resultatlös.

Viking avgjorde matchen definitivt i den 88:e minuten. En Vikingspelare drev bollen mot HBK:s straffområde och för att stoppa honom blev han dragen i tröjan. Varning till Albin Ahlstrand och Viking fick en frispark ca 20 meter från mål. Sander Svendsen skruvade bollen över muren och tätt intill Malkolms högra stolpe. 2–0 till Viking och det blev också slutresultatet.

På måndag, den 6 februari, spelar HBK sin andra match i The Atlantic Cup och då möter de Bröndby IF. Matchen spelas kl. 16.00.

Halmstads BK – Viking Stavanger, 0-2 (0-1)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofuso-Ayeh (Melvin Sjöland, 75), Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Thomas Boakye (Benjamin Hjertstrand, 77) – Kazper Karlsson (Pontus Carlsson, 64), Jonathan Svedberg, Joel Allansson (Albin Ahlstrand, 75), Erik Ahlstrand (Villiam Granath, 27) – Viktor Granath (Villiam Dahlström, 77), Alexander Johansson (Naeem Mohammed, 64)