Förlust mot Brentford

På torsdagskvällen spelade HBK:s herrlag den sista matchen i The Atlantic Cup. De mötte Brentford B på Estádio Algarve och förlorade med 1-0.

Första halvlek präglades av att HBK hade störst bollinnehav och det mesta av spelet var på Brentfords planhalva.

Redan i den 3:e minuten var Erik Ahlstrand nära att komma till avslut vid straffpunkten i Brentfords straffområde men bollen rann ifrån honom. HBK pressade Brentfords försvar bra under hela halvleken och i den 6:e minuten nickades ett inlägg från Kazper Karlsson ut till HBK:s första hörna. I efterspelet på hörnan hamnade bollen hos Viktor Granath som från nära håll kunde skjuta ett skott mot mål. Brentfords målvakt gjorde en fin räddning.

En ännu bättre chans fick Erik Ahlstrand tre minuter senare. Viktor Granath nickade snyggt ner en långboll från Ante Johansson till Erik som avslutade med högerfoten tätt utanför.

Det var mycket HBK nu och i den 13:e minuten sköt Naeem Mohammed ett volleyskott utanför. Det var efter ett inlägg från Benjamin Hjertstrand.

Brentfords först avslut kom i den 18:e minuten. Olakigbe sköt ett lågt skott som Malkolm Nilsson Säfqvist fick sträcka ut på och han styrde bort bollen från målet.

Efter cirka 30 minuter blev det mer bollinnehav för Brentford. I den 29:e minuten stoppade Kazper Karlsson en kontring och fick då ett gult kort. Två minuter senare kom nästa chans för Brentford. Ett inlägg från vänsterkanten kom fram till en spelare i Brentford och hans skott täcktes ut till hörna.

Halvlekens största chans fick Kazper Karlsson i den 39:e minuten. Han blev helt fri vid målområdeslinjen på ett fint inlägg från Benjamin Hjertstrand men han bredsidade bollen över målet.

Fem minuter före halvlekens slut kunde Brentford kontra snabbt, efter ett felpass på mittplan. Malkolm räddade skottet ut till en hörna, som blev resultatlös.

Phil Ofuso-Ayeh hade halvlekens sista chans. Efter ett fint kombinationsspel på högerkanten kom han in i straffområdet och sköt ett skott som täcktes ut till hörna.

Jonathan Svedberg kom i den andra halvleken in i stället för Joel Allansson. Det var ett byte som var bestämt i förväg. Dessutom kom Melvin Sjöland in i stället för Phil Ofuso-Ayeh och Gabriel Wallentin ersatte Joseph Baffo.

Spelet i andra halvlek liknade spelet från den första halvleken. HBK hade störst bollinnehav och försökte nå Viktor Granath och Naeem Mohammed med långbollar eller inspel. De kunde vid flera tillfällen vinna bollen i närkamper med Brentfordsförsvarare men utan att det skapades några farliga målchanser.

I den 55:e minuten skapade HBK en bra chans. De hade ett fint kombinationsspel och bollen hamnade hos Erik Ahlstrand. Han sköt ett skott som täcktes och på returen sköt Kazper Karlsson tätt över.

Brentford gjorde många byten i andra halvlek och det påverkade matchbilden en hel del.

Benjamin Hjertstrand och Villiam Granath hade ett fint samarbete på vänsterkanten och Benjamins inlägg nickades utanför av Viktor Granath. Lite senare var det ytterligare ett fint spel av HBK och då ledde det till en hörna. Hörnan blev resultatlös.

I den 70:e minuten gör HBK två byten. Leo Hedenberg kommer in och ersätter Villiam Granath och Thomas Boakye ersätter Benjamin Hjertstrand.

Det blev nu mer bollinnehav för Brentford och vid en kontring fick Malkolm i HBK-målet göra en räddning på ett lågt skott.

Brentford gjorde nya byten i den 77:e minuten och då byttes tre spelare in.

Andreas Johansson täckte två minuter senare ut en boll till hörna. Brentford behöll bollen efter hörnan och på ett lågt inlägg från vänsterkanten kunde Isaac Holland nicka in bollen i mål. 1–0 till Brentford.

Efter målet kom Villiam Dahlström, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson och Lorent Mehmeti in i stället för Andreas Johansson, Viktor Granath, Naeem Mohammed och Kazper Karlsson.

HBK tryckte på för en kvittering. Lorent Mehmeti hade en nick över efter en frispark och Thomas Boakye fick ett bra läge i straffområdet men hans skott gick utanför.

På tilläggstid kom den bästa kvitteringschansen för HBK. Erik Ahlstrand sköt ett skott utanför straffområdet och på skottet fick Brentfords målvakt göra en bra räddning.

Sedan var matchen slut och HBK förlorade med 1–0.

På fredagen har HBK det sista träningspasset i Portugal och sedan åker truppen hem på lördagen. Lördagen den 18/2 är det dags för årets första tävlingsmatch för HBK:s herrlag när det möter FC Trollhättan i Svenska cupens gruppspel.

Brentford B - Halmstads BK, 1-0 (0-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofuso-Ayeh (Melvin Sjöland, 46), Andreas Johansson (Albin Ahlstrand, 81), Joseph Baffoe (Gabriel Wallentin, 46), Benjamin Hjertstrand (Thomas Boakye, 70) – Kazper Karlsson (Pontus Carlsson, 81), Joel Allansson (Jonathan Svedberg, 46), Erik Ahlstrand, Villiam Granath (Leo Hedenberg, 70) – Viktor Granath (Villiam Dahlström, 81), Naeem Mohammed (Lorent Mehmeti, 81)