Erik Ahlstrands lägerblogg

Under lägret i Portugal kommer årets nummer 10, Erik Ahlstrand, bjuda på lite insikter därifrån.
Denna sida kommer att uppdateras allt eftersom Erik bidrar med text.


Nummer 1 - Torsdag


Idag började dagen med frukostbuffén här på hotellet efter att ha anlänt igår kväll. Efter det väntade ett längre möte följt av ett fotbollspass. 
På eftermiddagen körde vi ett gympass och senare på kvällen hann vi även med en lagaktivitet.


Nummer 2 - Fredag

Idag var det dax för match. En stabil frukost för att börja matchdagen bra och efter det körde vi aktivering för att få igång kropparna. 


Sedan åt vi lunch följt av matchgenomgång. Sen spelade vi matchen och efteråt återhämtade vi oss med bland annat simning och bastu annars händer det inte så mycket mer på matchdagen då man själv laddar och riktar fokus på matchen för det mesta. 


Nummer 3 - Lördag

Frukost för att starta dagen, som vi brukar äta runt 08-09 tiden. Efter det gick vi igenom matchen från igår innan vi åkte till träningsanläggningen för att köra en lättare uppvärmning följt av ett gympass. 


Sedan när vi kom tillbaka körde alla isbad i poolen för den är såpass kall. Efter det åt vi lunch och sedan fick vi en ledig eftermiddag där en del av oss spelade tennis då det finns en tennisbana på hotellet. Sedan åt vi middag och hade ett kortare möte innan vi tog kväll.




Nummer 4 - Söndag

Frukost mellan 07:30-09:00 där buffén har allt från massa olika frukter till att kocken gör din omelett med det du vill ha i den. 


Efter frukosten är de lite vila innan vi har möte 10:00.


Efter mötet åker vi bussen till träningsanläggningen för att ha en dagen före match träning som innebär lite mindre belastning. Sedan åker vi tillbaka till hotellet för att duscha och äta lunch. 


Efter lunchen har vi en del fritid innan gympass som drar igång runt 16:00. Vi kör ett lättare benpass för att ladda upp för matchen. Sedan är det middag 19:30. 


Efter den satte jag, Malte, Jonte och alle oss och spelade kort resten av kvällen innan det var läggdags.


Nummer 5 - Måndag

Matchdag. Jag steg upp runt 08 idag och gick direkt ner för att äta frukost. Sedan tillbaka upp på rummet för att borsta tänderna och vila lite. Vid 09:50 hade vi sedan ett möte där vi gick igenom fasta situationer inför matchen. Efter de mötet var det dax för aktivering.


Aktiveringen sker på en gräsplätt som finns här på hotellområdet, där vi aktiverar kropparna genom stretching och lite snabba fötter. Efter aktiveringen cirka 11:30, gick vi och åt lunch för att sen gå tillbaka till rummet för att vila och ladda upp inför matchen.

Matchen började vid 15:00 här och innan vi begav oss till arenan så hade vi en matchgenomgång lite mer än 1.5 h före matchstart. Efter matchen va de direkt ner i poolen för isbad och återhämta sig. Sedan avslutade vi dagen med att äta middag tillsammans på hotellet.




Nummer 5 - Tisdag

Idag varierade frukosttiderna lite, mellan 07:30 och 09:00 och jag själv gick ner och åt runt 08:30. Som vanligt dom här dagarna som gått på lägret har jag tagit min omelett med skinka, ost, paprika, rödlök och champinjoner i, som kocken gör väldigt bra. Till de brukar jag ha lite bacon och ett glas apelsinjuice. 


Idag var det inget möte efter frukosten, så man kunde sitta kvar en lite längre stund och tjöta lite. Sedan 10:30 var det dax för ett gympass för startelvan här på hotellet medan resterande åkte till träningsanläggningen för ett fotbollspass. I och med att det blev lite uppdelat på träningen så varierade även lunchtiderna. 


Jag gick efter gymmet till poolen för att köra lite isbad och efter det gick jag upp på rummet och duschade, för att sedan gå ner och äta min lunch. 


Efter lunchen och fram till middagen hade vi ledig tid och då passade jag på att ta en massage för att återhämta kroppen. Vi satt även och solade lite på eftermiddagen. Det var för mestadels en ganska lugn eftermiddag. 


Vid 19-tiden va det sedan dax för middag och en stund där efter hade vi möte angående gårdagens match, där vi gick igenom matchen.


Direkt efter mötet höll Dennis i lite lekar för att stärka sammanhållningen i gruppen, man kan tycka lite olika om lekarna, men det var iallafall mycket skratt.


Nummer 6 - Onsdag

Dagen före match. 


Som vanligt börjar dagen med den traditionella frukosten. För att sedan gå upp på rummet och vila lite till innan det va dax för dagens första träning. 


Idag körde vi dubbelpass, så det var ett gympass på morgonen där bål och bröst var i fokus. För att sedan köra ett fotbollspass på eftermiddagen. Fotbollspasset på eftermiddagen var även på en ny anläggning, vilket betydde en annan bussväg till träningen. Detta gjorde så man kunde få se lite mer området och staden vi bor i.


Utöver det blev det inte så mycket tid över till annat idag. Då vi emellan passen käkade lunch och även hade ett möte där vi gick igenom morgondagens match innan vi åkte iväg till eftermiddagsträningen. 


Efter träningarna så käkade vi middag och sedan spelade vi återigen lite kort. Chicago är kortspelet som spelats mest här nere tror jag. Men även lite Uno och schack ser man också spelas.




Nummer 7 - Torsdag

Matchdag idag. Det var sen match så det var ganska mycket tid där vi inte gjorde så mycket utan mest låg på rummen och vilade/ addade upp för matchen. 


Utöver det hann vi med både frukost, lunch och sen även en till måltid efter lunchen för att ladda upp på bästa sätt. Som vanligt var det även aktivering innan matchen vilket sker ett par timmar innan matchstart. 


Denna match spelade vi på Algarve stadium vilket ligger längre bort än vanligt. Så vi åkte till matchen lite tidigare än vanligt. Efter matchen åkte vi tillbaka till hotellet för att både duscha och äta middag för att fylla på. Eftersom matchen va ganska sen hände inte så mycket mer efter det.


Nummer 8 - Sista dagen, fredag

Ganska trött i kroppen idag efter matchen. 


Denna dag såg ut som de andra dagen-efter-match-dagarna. Där de som startat matchen var kvar på hotellet för att köra ett bål- och axelpass i gymmet. Medan de som inte startat åkte och tränade ett intensivt fotbollspass. 


Efter de käkade vi lunch och sedan hade vi en fri eftermiddag. Efter denna buffé vi nu har ätit i 10 dagar börjar jag faktiskt bli ganska taggad på att komma hem och få äta lite ”svensk mat” igen. 


Jag spenderade eftermiddagen mest genom att vila och bara ta de lugnt. Framåt kvällen så gick vi ut hela laget tillsammans på en lagmiddag då det var sista kvällen här nere i Portugal. En mysig italiensk restaurang blev stället för kvällen där det antingen blev pizza eller pasta för alla.





Under lördagen flög HBK hem och Eriks uppdrag att lägerblogga är över.

Stort tack till Erik!