Cupmatchen flyttas till Borås

I tisdags togs beslutet att flytta matchen mot Jönköping Södra IF från Söndrums IP till Borås Arena. Beslutet växte fram efter samtal med J-Södra, SvFF, berörda myndigheter samt klubbarnas säkerhetsansvariga.

- Söndrums IP är en rejäl utmaning för att arrangera elitmatcher, en match vi länge var beredda att ta innan yttre omständigheter medförde att matchflytt var det säkraste beslutet att fatta för samtliga inblandade, säger Jesper Westerberg, klubbchef och fortsätter:


- Lika inbjudande fältet i Söndrum är för den fotbollstokige lika tufft blir det att arrangera matcher där när det är stort bortafölje. Utmaningen är HBK och Halmstad kommun väl medvetna om vilket nu förstärks när konstgräset på Skedalaheds IP inte är godkänt för spel.


- Det är riktigt trist att behöva lämna Halmstad för att spela hemmamatch i en tävlingsmatch. Skedalahed är bättre anpassad för den här typen av arrangemang som polistillståndet kräver men konstgräset är för slitet där vilket innebär för stor skaderisk för spelarna i båda lagen, menar Jesper Westerberg.


HBK:s klubbledning flaggar redan nu för att en eventuell kvartsfinal i Svenska cupen i princip blir omöjlig att genomföra i Halmstad om matchen inte spelas på Örjans Vall. Samtalen med Halmstad kommun sker i god ton och är positiva men i dagens datum är vi inte framme vid någon bra lösning, något Jesper beklagar.


- Att vi flyttar matchen är inte kritik mot Jönköping Södra, vi tar gärna emot stora bortaföljen i Halmstad. Det tjänar stadens näringsliv på och det ger en härlig inramning till matcherna. Säkerheten kommer alltid först och i nuläget har vi ingen möjlighet till någon bra lösning, vi som hyresgäst till Söndrums IP tvingas ta tuffa och svåra beslut med kort varsel. 


Att det blev just Borås och inte Skedalaheds IP fick Magnus Haglund vara med och besluta om. 

- Vi tränar på Halmstads Arena plan 7, konstgräset där är bäst i Halmstad men inte lämpad för elitmatcher. När alternativen låg på bordet så ville vi spela i Borås för att få de bästa förutsättningarna för att göra en bra prestation. Det är mycket tråkigt att inte kunna spela matchen i Halmstad men vi hoppas på full förståelse från klubbens supportrar då det här är den bästa lösningen för HBK på lördag, säger Magnus Haglund.


Matchen sparkas igång lördag 17:30 på Borås Arena. Håll utkik under onsdagen för mer information angående supporterbuss till Borås.