Även P17 segrade mot Sarpsborg

På lördagseftermiddagen var det återigen dags för P17 att träningsspela. Dessutom mot utländskt motstånd denna helgen också när Sarpsborg från Norge kom på besök.
Fotocred: Halmstadsport

I inledningen av matchen är det två jämna lag som känner på varandra och första riktiga chansen kommer inte förrän i minut 22. Gustav Nilsson vinner boll på mitten och hittar till Marius Lerner. Marius använder farten och tar sig förbi på kanten och lägger bollen vid sidan om målvakten 1-0. HBK tar över spelet något mot slutet av halvleken och i den 30 minuten utökar man ledningen till 2-0 när Nikola Vrban skjuter bollen i mål bakom en chanslös Sarpsborg målvakt.

- Relativt nöjda killar som går till pausvila även tränarstaben tyckte det var en och väl genomförd första halvlek. Vi trycker på lite mindre saker att tänka på resten av matchen bara, säger Tomas Carlsson i P17 lägret.

Sarpsborg tog initiativet direkt i andra och börjar piggt men utan att skapa några större möjligheter och Noa Pastuhovic i HBK-målet behöver inte ingripa mer vid något enstaka tillfälle. Hemmalaget gör ett gäng byten 15 minuter in i andra halvlek, spelare som kommer in med mer energi och bara någon minut efter bytena gör Olle Johansson 3-0 på distansskott.

HBK fortsätter driva på spelet och efter fint samarbete mellan Lukas Ek och Marius Lerner leder till 4-0 (70min). Ganska direkt efter var det dags igen i minut 72 hittar Edis Helic en annan inhoppare i matchen Isaac Carlsson som i öppet mål kan raka in slutresultatet 5-0.

- En bra och stabil match rakt igenom idag, samtliga inblandade får speltid och visar rätt attityd till matchen. Kul att se att vi sakta börjar sätta saker vi tränar på under veckan och nu ser vi fram mot lite ligacups matcher framöver med start borta mot Trelleborg nästa helg, avslutar Mattias Olofsson i HBK.

HBK P17 - Sarpsborg P17 5-0 (2-0)

Startelva Noa Pastuhovic - Sinisa Antunovic (Emir El-Khatemi, 60), Bleon Kurtulus, William Backhausen (Erion Maxharraj, 60), Hjalmar Åberg (Wilton Ljunggren, 70)- Vincent Johansson (Isaac Carlsson, 60), Gustav Nilsson (Manfred Nilsson, 60), Olle Johansson, Marius Lerner (Albin Hyseni, 70)- Lukas Ek (Edis Helic, 70), Nikola Vrban

Avbytare utan speltid Adam Wihed

Mål 1-0 (22) Marius Lerner (Gustav Nilsson), 2-0 (29) Nikola Vrban (Olle Johansson), 3-0 (61) Olle Johansson, 4-0 (69) Marius Lerner (Lukas Ek), 5-0 (72) Isaac Carlsson (Edis Helic)