Vidare i Cupen

HBK fortsätter traditionen att alltid kvala in till Svenska Cupens gruppspel. Detta gjorde man under tisdagskvällen genom att besegra division 2-laget IFK Hässleholm med 4-0 på bortaplan.
HBK inledde bäst och var det spelförande laget men hade tufft att skapa klara målchanser mot ett hårt arbetande och välorganiserat hemmalag. Jack Cooper-Love hade en språngnick mot mål i minut 8 och senare i halvleken hade Villiam Granath ett läge som målvakten gjorde en benparad på.

Hemmalagets första chans kom efter 50 minuter när man tvingade Malte Påhlsson att tippa en boll till hörna och strax därefter tvingades Thomas Boakye rensa bollen på mållinjen.

HBK fick dock hål på motståndet.
  • Minut 64: Jack Cooper-Love smällde in bollen i bortre krysset.
  • Minut 68: Viktor Granath slet sig fri och tryckte in 0-2.
  • Minut 72: Viktor Granath igen på hörna serverade av Amir Al-Ammari.
  • Minut 78: Jack Cooper-Love igen på inlägg av Benjamin Hjertstrand.
HBK gjorde jobbet och är nu kvalificerade för Svenska Cupens gruppspel i början på nästa år.

IFK Hässleholm - Halmstads BK, 0-4 (0-0)

Startelva Malte Påhlsson - Thomas Boakye (Phil Ofuso-Ayeh, 65), Gabriel Wallentin, Andreas Johansson, Benjamin Hjertstrand - Erik Ahlstrand (Albin Ahlstrand, 76), Joel Allansson (Pontus Carlsson, 76), Jonathan Svedberg (Viktor Granath, 65), Villiam Granath - Jack Cooper-Love, Naeem Mohammed (Amir Al-Ammari, 65)
Avbytare utan spel Marko Johansson, Joseph Baffo, Gustav Friberg, Marcus Olsson
Mål 0-1 (64) Jack Cooper-Love (Erik Ahlstrand), 0-2 (68) Viktor Granath (Joel Allansson), 0-3 (72) Viktor Granath (Amir Al-Ammari), 0-4 (78) Jack Cooper-Love (Benjamin Hjertstrand)