Vi synar: Malmö FF

Måndagen den 7 augusti möter HBK:s herrlag topplaget Malmö FF på Eleda stadion.

När lagen möttes på Örjans vall i maj, så vann MFF med 1–0 efter att ha avgjort i den sjätte tilläggsminuten.

SENASTE STARTELVAN

31 juli mot IFK Värnamo, hemma – seger (3 – 1)

Dahlin – Nielsen, Jansson (K), Cornelius – Ali, Lewicki, Peña, Busanello – Jørgensen, Thelin, Nanasi

POÄNGSPELARNA

Isaac Kiese Thelin 13 (12 mål + 1 assist)

KOMMENTAREN

Efter tre raka matcher utan seger vann Malmö FF på måndagskvällen mot IFK Värnamo med 3–1. Det var en nöjd tvåmålsskytt Isaac Kiese Thelin som sa det här efter matchen i sändningen från Discovery+:

- Vi kommer till okej chanser. Jag hade några, bland annat en nick som jag skulle ha nickat in. Vi kommer till tillräckligt många chanser och då gör vi mål.

- De har mycket boll men jag tycker att vi har kontroll. Vi ska göra det bättre. Vi kan bättre men ändå vinner vi med 3–1. Så det är bra.

- Segern gav oss jättemycket. Ger oss självförtroende och sedan har vi en hemmamatch igen. Fantastisk stämning här och de pushar på oss hela vägen.

MATCHFORM

31 juli Malmö FF – IFK Värnamo 3 – 1
23 juli AIK – Malmö FF 0 – 0
17 juli Djurgårdens IF – Malmö FF 2 – 0
9 juli Malmö FF – Mjällby AIF 1 – 2
1 juli Malmö FF – IK Sirius 3 – 0
25 juni IF Malmö FF – IFK Göteborg 0 – 1 (Träningsmatch)

HEMMASTATISTIK

Malmö FF har spelat nio hemmamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit sju segrar, en förlust och en oavgjord match. I den senaste hemmamatchen mot IFK Värnamo vann MFF med 3–1. Isaac Kiese Thelin gjorde i mitten av den första halvleken 1–0 till MFF på en hörna. Tre minuter senare kvitterade Oscar Johansson för Värnamo genom att skruva in bollen i Johan Dahlins vänstra kryss. Värnamo hade flera bra chanser för att ta ledningen men MFF-målvakten Dahlin gjorde bra räddningar. I den 74:e minuten hittade Sebastian Nanasi inhopparen Søren Rieks i straffområdet med en fin passning. Søren sköt ett skott mellan benen på Värnamos målvakt in i mål. På tilläggstid fastställde Isaac Kiese Thelin slutresultatet till 3–1 när han efter en kontring skruvade in bollen i krysset.