Vi synar: IFK Värnamo

Söndagen den 27 augusti möter HBK:s herrlag IFK Värnamo på Finnvedsvallen i den 21:a omgången.

Matchen är en så kallad ”Enkronasmatch” och det betyder ett lågt biljettpris på ståplats. Biljettlänk till bortastå finner du HÄR

När lagen möttes i juli på Örjans vall blev det 2-2. Gustav Engvall gjorde två mål för Värnamo och ett självmål och mål av Naeem Mohammed gjorde att matchen slutade oavgjort.

SENASTE STARTELVAN I ALLSVENSKAN

19 augusti mot Varbergs BoIS, borta – seger (3 – 0)
Rasheed – Larsson, Grozdanic, Eriksson, Bergh – Thern, Näsström, Wenderson – Bustos, Johansson (K), Ademi

SPRINTERN

Topphastighet i den senaste bortamatchen mot Varbergs BoIS, enligt allsvenskan.se

33,62 km/h Albion Ademi

MATCHFORM

22 augusti IFK Berga – IFK Värnamo 1 – 2 (Svenska cupen)
19 augusti Varbergs BoIS – IFK Värnamo 0 – 3
14 augusti IFK Värnamo – Degerfors IF 0 – 1
5 augusti IF Brommapojkarna – IFK Värnamo 0 – 2
31 juli Malmö FF – IFK Värnamo 3 – 1
22 juli IFK Värnamo – BK Häcken 1 – 0

KOMMENTAREN

IFK Värnamo hade i tisdags en match i Svenska cupen och då mötte de IFK Berga och vann med 2-1. Bara tre spelare från startuppställningen mot Varbergs BoIS startade matchen. Berg tog ledningen med 1–0 efter 60 minuter och då gjorde Värnamo några byten och ökade trycket mot Bergas mål. I den 80:e minuten gav det utdelning när Albion Ademi kvitterade till 1–1. Tio minuter före slutet gjorde Ajdin Zeljkovic 2–1 till Värnamo och såg till att laget gick vidare till vårens gruppspel i Svenska cupen.

I senaste omgången i Allsvenskan mötte IFK Värnamo Varbergs BoIS på bortaplan och vann med 3–0. De ledde med 2–0 efter den första halvleken och målskyttar var Marco Bustos och Viktor Bergh. På tilläggstid i den andra halvleken gjorde Edvin Becirovic 3–0 till Värnamo.

Efter matchen blev Värnamos lagkapten Oscar Johansson intervjuad i sändningen från Discovery+.

- Det var riktigt skönt att ro hem de tre poängen idag. Oerhört viktiga poäng i tabellen. Jag tycker att vi kontrollerar matchen så som vi vill och går välförtjänt hem med tre poäng idag.

- Det är skönt att en variant går hem när vi gör 2–0. Vi har lite olika varianter som vi tränar på och kan göra. Det är nog min längsta målpassning någonsin. Det är väl bara målvakten som kan göra så länga målpassningar från det egna straffområdet.

HEMMASTATISTIK

Värnamo har spelat nio hemmamatcher i Allsvenskan 2023 och det har blivit tre segrar och sex förluster. I den senaste hemmamatchen mötte de Degerfors IF på Finnvedsvallen och förlorade med 1–0. Värnamo dominerade matchen och hade flest avslut på mål men i den fjärde tilläggsminuten i andra halvlek gjorde Diego Campos i Degerfors matchens enda mål. En utspark från målvakten i Degerfors nådde fram till Diego Campos i Värnamos straffområde och han sköt på volley in bollen i mål.