Tung inledning innebar ny förlust

3-0 till BP redan efter 24 minuter och en tung inledning för HBK på Grimsta. Trots reducering innan paus kom inte HBK närmare än så.
Oscar Petterson gav BP ledning efter en hörna i den 7:e minuten. Pettersson plockade upp andraboll och pricksköt in BP:s ledning.

Tre minuter senare gjorde Alexander Johansson 2-0 när han placerade in boll efter en ny hörna.

HBK hade tufft att komma in i dueller, vinna dueller och andrabollar första 30 minuterna.

Det innebar också att BP gjorde 3-0 i minut 24. Ludvig Fritszon vände runt och drev fram boll och pricksköt 3-0 från straffområdeskanten bakom Marko Johansson.

Efter det målet så samlades HBK:arna i en ring för att snacka ihop sig och bättring blev det.

HBK klev högre och var med aggressiva i sitt presspel. Naeem Mohammed väckte något hopp när han fint placerade in Erik Ahlstrands passning i mål i den 36:e minuten.

Matchen skiftade bild och även om BP kanske tog ett steg tillbaka vid 3-0 så tog HBK många steg framåt.

Efter paus tvingade Erik Ahlstrand BP:s målvakt till en bra räddning när han avlossade vänsterdojan i minut 57. Naeem Mohammed tvingade Kevin Ackermann till en viktigt blockering på hans tunga skott som hade blivit rejält farligt om det hade passerat Kevin.

Cooper-Love kom in och försökte lobbade Lukas Hägg-Johansson i BP-målet på sitt friläge. Returen hamnade hos Naeem Mohammed som tyvärr fick sitt avslut blockerat på mållinjen. Detta i minut 69.

Närmare än så kom inte HBK utan BP hade läge att göra 4-1 på tilläggstid men Baffo räddade bort bollen på mållinjen.

IF Brommapojkarna - Halmstads BK, 3-1 (3-1)

Startelva Marko Johansson - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Marcus Olsson - Kazper Karlsson (Jack Cooper-Love, 58), Jonathan Svedberg (Joel Allansson, 58), Amir Al-Ammari, Naeem Mohammed - Erik Ahlstrand, Viktor Granath
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Thomas Boakye, Gabriel Wallentin, Villiam Granath, Benjamin Hjertstrand, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson
Mål 1-0 (7) Oscar Pettersson (Samuel Leach Holm), 2-0 (10) Alexander Johansson (Samuel Leach Holm), 3-0 (24) Ludvig Fritszon (Kevin Ackermann), 3-1 (36) Naeem Mohammed (Erik Ahlstrand)
Varningar Amir Al-Ammari (49), Andreas Johansson (72)