Summering av akademins helg

Hela fem matcher på tre pojklag under helgen och två DM-finaler för killarna. Dessutom vann F17 DM efter finalvinst mot Onsala BK. För killarna blev det förlust i P17 medan P19 vann sin final.
Bild: Halmstadsport

P16 vann i Blekinge

P16 gästade Listerlandet och Mjällby för match i nästsista omgången i serien.

P16 hade revansch att kräva efter en 4-2 förlust i våras.

Mjällby startade lite bättre än HBK, utan att för den delen skapa några heta målchanser.

HBK hade chanser att ta ledningen på några heta chanser i omställningsspelet. Bla. Sam Wijk helt fri med målvakten, som gjorde en fantomräddning i minut 22. HBK kombinerade sig förbi på högerkanten genom Filip Tellberg och Oliver Kapsimalis där Sam avslutade, men åter en fin räddning av Mjällbymålvakten.

Men i minut 44 gjorde HBK 0-1, genom ett riktigt fint anfall där Sam Wijk osjälviskt serverade Dion Mehmeti helt öppet mål och 0-1.

- Mjällby hade lite mer boll i första halvlek, men det skulle vi ändra på i andra, där vi behövde vara mer noggranna när vi vann boll. Fler spelvändningar och ta bollen framåt oftare, säger Tobias Dock i P16-staben.

Andra halvlek var riktigt bra från HBK-s sida. Men Mjällby kvitterade i minut 52 på en hörna. HBK skapade tryck direkt på Mjällby. Man kom till flera fina avslutningslägen. Men det skulle dröja till minut 88 innan Elliot Magnusson Thydell vacker pricksköt i bortre krysset till 1-2. Elliot har bara minuten senare ett fräsande skott i ribban. Mjällby tryckte på sista minuterna men HBK höll undan och tog sin revansch helt rättvist.

- Killarna visade idag storarbetsmoral, och tog jobbet för varandra, avslutar tränaren Fredrik Andersson.

Mjällby AIF - HBK P16 1-2

Startelva Adam Wihed - Filip Tellberg (ut 62), Arvid Holmgren, Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein - Oliver Kapsimalis, Elliot Magnusson Thydell, Erjon Kasumi (ut 70), Dion Mehmeti (ut 65) - Olle Andersson Wramneby (ut 80), Sam Wijk (ut 66).

Avbytare Rasmus Karlsson (in 62), Vincent Kabashi (in 70), Alfred Hilding (in 65), Leart Asslani (in 66), Charlie Horvath (in 80), John Bunnert König.

Mål 0-1 (44) Dion Mehmeti (Sam Wijk), 1-1 (52), 1-2 (88) Elliot Magnusson Thydell (Oliver Kapsimalis).

P17 förlorade i Örebro

P17 fick åka tom hänta hem från Örebro under fredagskvällen.

Det var en blek första halvlek där ÖSK var bättre påkopplat och aggressiva och det gjorde att bortalaget hamnar i uppförsbacke. ÖSK till halvtidsvila med 3-2 efter att Lukas Ek och Nikola Vrban reducerat till 2-1 respektive 3-2 för gästerna.

Betydligt bättre start direkt i början av andra där ett något av anfallen lika gärna kunde resulterat i något mål. 3-3 skulle också komma när Marius Lerner kunde prickskjuta in kvitteringen intill vänstra stolpen utanför straffområdet.

I detta läget momentum för HBK men bara fem minuter senare kunde ÖSK komma loss på vänsterkanten och spela in till en fri forward som kunde göra 4-3 i öppet mål.

HBK försökte framåt men det ville sig inte och Örebro fick chanser att punktera matchen men fler mål blev det inte denna afton.

Örebro SK P17 - HBK P17 4-3

Startelva Julian Hallonlöf (Utvisad 87, Noa Pasthovic in) - Emir El-Khatemi, Erion Maxharraj, William Backhausen (Edis Helic, 78), Hjalmar Åberg (Leon Krasniqi, 65) – Dilon Ademi (Malte Persson, 65), Manfred Nilsson, Isaac Carlsson (Gustav Nilsson, 78), Marius Lerner – Lukas Ek (ut 87), Nikola Vrban (Zack J Gustafsson, 75)

Mål 1-0 (12), 2-0 (25), 2-1 (27) Lukas Ek (Emir El-khatemi), 3-1 (35), 3-2 (45) Nikola Vrban, 3-3 (52) Marius Lerner, 4-3 (60)

P19 förlorade mot "Peking"

Gästerna från Norrköping presterade under lördagen bättre än vad P19 kunde göra och orka med. Trots en klar dominans från "Peking" i första halvlek så stod det 0-0 i paus. Någon chans mer för gästerna.

I andra halvlek så åkte HBK på ett självmål efter 51 minuter i en situation där situationen Norrköping skapat var över. HBK:aren fick felträff och boll in i eget mål.

HBK försökte och försökte men IFK var tyngre och skickligare idag än hemmalaget.

Norrköping kontrade in 0-2 efter 71 minuter men trots försök så skapade aldrig HBK någon direkt oro.

HBK P19 - IFK Norrköping P19, 0-2

Startelva Alexander Nielsen - Emil Annerhult (Benjamin Fazljiu, 65), Bleon Kurtulus, Axel Abrahamsson, Filip Andersson - Linus Abrahamsson (Elis Wijk, 78), Måns Andersson (Laurent Qitaku, 71), Hugo Rödin, Altin Mazreku (Viggo Rolfsson, 58) - Lorent Mehmeti, Edmond Berisha (Olle Johansson, 65)
Avbytare utan spel Julian Hallonlöf, Noel Wikström
Mål 0-1 (51), 0-2 (71)

P17 - DM

HBK spelade under söndagen DM-final som man förlorade med 1-4.

Det var ett HBK som inte kunde kännas igen alls i första halvlek samtidigt som Varberg var rejält taggade och kunde rivstarta med 1-0 och 2-0 efter 13 spelade minuter.

Spelet med boll ofokuserat och dåligt tekniskt dessutom närkampsspelet obefintligt gjorde att Varbergsspelarna givetvis tyckte det var roligt under första halvleken. Man kunde dessutom göra 3-0 och 4-0 innan pausvilan.

Efter pausvilan höjde sig blåklädda spelarna ett snäpp och fick in 4-1 i 60:e. Därefter gav man det ett försök att hämta in underläget men Varberg kunde stänga matchen och det blev aldrig någon nerv i matchen utan den slutar 4-1.

- Vet inte vad jag ska säga. Vi spelar en DM-final och vi tillät Varberg att vara Real Madrid och straffa oss fyra gånger i första halvlek och dagen är förstörd redan i paus. Det är bara rannsaka oss själva ordentligt, avslutar Mattias Olofsson, tränare i P17.

HBK P17 - Varbergs BoIS P17, 1-4, DM-final

Startelva Noa Pastuhovic - Sinisa Antunovic (Lennox Wyes Pejle, Erion Maxharraj, William Backhausen, Leon Krasniqi - Oliver Kapsimalis (Dilon Ademi, 65), Edis Helic (Isaac Carlsson, 43), Gustav Nilsson, Vincent Johansson (Marius Lerner, 43) - Malte Persson, Zack J Gustafsson (Nikola Vrban, 55)

Mål 1-0 (10), 2-0 (13), 3-0 (40), 4-0 (45), 4-1 (61) Malte Persson (Marius Lerner)

P19 - DM

P19 vann DM efter att man vände 0-2 till 3-2 i finalen på Falkenbergs IF.

Precis som P17 låg P19 under med 0-2 efter 13 spelade minuter. Men P19 tog tag i matchen och när domaren blåste paus hade först Albin Binnefors fint på egen hand sprungit igenom och reducerat. "Binne" skapade sedan en straff som Viggo Rolfsson sköt in.

I andra halvlek gjorde P19 3-2 på en fin frispark av Benjamin Fazljiu och stod sedan emot ett forcerande Varberg som lyfte in mycket boll mot HBK-målet.

HBK P19 - Varbergs BoIS P19, 3-2, DM-final

Startelva Alexander Nielsen - Benjamin Fazljiu (Filip Andersson, 82), Noel Wikström, Hjalmar Åberg, Kristian Misic (Emir El-Kathemi, 46) - Enis Krasniqi, Olle Johansson, Laurent Qitaku, Viggo Rolfsson (Lukas Ek, 77) - Albin Binnefors (Edmond Berisha, 46), Elis Wijk
Avbytare utan spel Manfred Nilsson
Mål 0-1 (12), 0-2 (13), 1-2 (28) Albin Binnefors, 2-2 (45) Viggo Rolfsson, straff, 3-2 (57) Benjamin Fazljiu

F17 - DM

F17 vann DM efter att ha vänt finalen mot Onsala. OBK hade ledningen med 1-2 i paus och gjorde 1-3 i minut 51.

Därefter gjorde F17 fem raka mål och vände till 6-3.

HBK F17 - Onsala BK F17, 6-3, DM-final

Laget Elin Sanell, Svea Melin, Ellen Ottosson, Lova Renfors Tilmaz, Thea Staffansson, Moa Gustafsson, Ebba Jönne, Maja Rydén, Lilly Vegborg Green, Lea Thornberg, Emma Patel, Milly Göstasson, Sanna Fredin, Ella Lindefors, Stina Theander, Julia Annerhult
Mål 0-1 (15), 0-2 (28), 1-2 (32) Milly Göstasson, 1-3 (51), 2-3 (78) Stina Theander, 3-3 (80) Lova Renfors Tilmaz, 4-3 (83) Julia Annerhult, 5-3 (85) Lova Renfors Tilmaz, 6-3 (90) Lova Renfors Tilmaz

Stort grattis till P19 och F17 som är bäst i Halland!