Poäng borta mot Värnamo

Efter fyra raka förluster tog HBK idag poäng igen i Allsvenskan när man spelade 0-0 borta mot IFK Värnamo.
Matchen blev framflyttad 30 minuter när en olycka på vägen gjorde att HBK-bussen fastnade i köer.

Bollinnehavet i matchen var mestadels till hemmalaget men det fanns lägen åt båda håll så matchen hade nog kunnat sluta på med en etta eller tvåa på tipskupongen. Det blev dock ett kryss.

Matchens första chans skapade Antonio Bustos när han fick avsluta inne i straffområdet. Marko Johansson gjorde en bra förflyttning och gjorde en benparad. En bra målvakt har lite extra tur och så räddningen gick i stolpen. Detta efter 13 spelade minuter.

HBK kom sedan in mer i matchen och skapade några lägen. Jack Cooper-Love och Naeem Mohammed hade chanser men den stora chansen tillhörde Phil Ofuso-Ayeh. Erik Ahlstrand fick loss bollen och Phil satte fart. Phil dribblade sista gubben och avslutet från nära håll tog på Värnamomålvaktens överarm. Returen hamnade hos Cooper-Love och det avslutet täcktes av en försvarare.

Hemmamålvakten tvingades till en rejäl reflexräddning när antingen Viktor Granath eller Gabriel Wallentin var sist på hörnan. Därefter gjorde Marko Johansson också en bra räddning efter nickavslut på hörna.

Även i andra halvlek började hemmalaget bäst men HBK växte in i det. Innan HBK kom in hade Baffo räddat bollen på mållinjen.

Cooper-Love var nära på hörna efter 67 minuter och Thomas Boakye hamnade någon centimeter för långt under bollen på ett farligt inlägg av Ofuso-Ayeh.

Värnamo hade ett tungt skott med kvarten kvar men den gyllene chansen hade HBK men Erik Ahlstrand sköt över.

IFK Värnamo - Halmstads BK, 0-0 (0-0)

Startelva Marko Johansson - Phil Ofuso-Ayeh, Joseph Baffo, Gabriel Wallentin, Marcus Olsson - Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Naeem Mohammed (Jonathan Svedberg, 87) - Jack Cooper-Love (Villiam Granath, 80), Viktor Granath (Thomas Boakye, 55)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Kazper Karlsson, Gustav Friberg, Benjamin Hjertstrand, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson