P17 och P19 har lirat

Både P17 och P19 har lirat boll i helgen. P16 spelar sin match när denna artikeln publiceras så den kommer sedan. P17 förlorade hemma mot Trelleborgs FF medan P19 tungt fick 1-1 efter en sen kvittering av hemmalaget Öster i Växjö.

P17

P17 tog emot Trelleborg som skulle göra livet surt för hemmalaget denna eftermiddag och vinna med 1-3.

HBK tog tag i matchen omgående och lyckades även göra 1-0 när Lukas Ek höll sig framme efter målvaktsretur. Så långt bra start och kontroll på matchen men i 30:e minuten tappades boll på mittplan och TFF satte bollen bakom backlinjen och HBK:are drog ner TFF spelare som annars varit fri, domaren valde rött kort och spel med en man mindre ett faktum. HBK lade sig lägre ner i banan och kunde ändå avsluta första halvlek på ett bra vis och 1-0 står sig.

I andra halvlek flyttade TFF bollen snabbare och skapade också chanser i inledningen. TFF gjorde också 1-1 genom ett skott intill bortre stolpen i den 50:e minuten. Bortalaget gjorde också 1-2 i 60:e minuten och rejäl uppförsbacke för hemmalaget.

Efter några byten fick dock HBK ny energi och man satsade också framåt när man inte hade något att förlora. Det vaar nära vid ett par fasta situationer men istället kunde TFF punktera matchen med 3-1 i 80:e.

- Det här trodde vi inte efter 20 min när vi kontrollerade matchen men det här är fotboll och det blir givetvis tufft att spela med en man mindre så länge. Vi får komma igen nästa vecka, avslutar Mattias Olofsson.

HBK P17 - Trelleborgs FF P17, 1-3 (1-0)

Startelva Julian Hallonlöf - Emir El-Khatemi (Sinisa Antunovic 70), Hjalmar Åberg (Erion Maxharraj, 60), William Backhausen (utvisning 31), Albin Hyseni (Wilton Ljunggren, 60) – Malte Persson (Dilon Ademi, 65) , Isaac Carlsson, Gustav Nilsson, Vincent Johansson - Lukas Ek (Zack Jönsson Gustafsson, 70), Nikola Vrban (Marius Lerner, 65)

Avbytare utan Speltid Noa Pasthuhovic

Mål 1-0 (20) Lukas Ek, 1-1 (50), 1-2 (60), 1-3 (80)

P19

P19 gjorde till stora delar en bra prestation borta mot Östers IF på klassiska Värendsvallen. 0-1 stod sig länge men Öster kvitterade i minut 90.

HBK höll Öster borta från lägen under första halvleken genom ett gediget försvarsspel i ösregnet. HBK första chans kom efter att Albin Mazreku chippat fram Edmond Berisha i djupled men efter lite kalabalik kunde hemmalagets försvarare få undan bollen.

Edmond Berisha var dock också inblandad i läge två och tre. De kom nämligen i samma anfall. Edmond hade ett fint läge som målvakten i Öster räddade. Edmond snappade upp returen och hittade Lorent Mehmeti som gjorde 0-1 efter 32 spelade minuter.

I andra halvlek hade HBK första 30 minuterna kontroll och borde gjort 0-2 på ett par fina lägen men avsluten gick över.

Istället började Öster forcera och HBK fick försvara sig djupt. Alexander Nielsen i HBK-målet gjorde någon bra räddning i slutet men fick kapitulera till slut när Öster kvitterade i minut 90.

Tungt för P19 som även senast tappade två poäng i slutskedet på matchen.

Östers IF P19 - HBK P19, 1-1 (0-1)

Startelva Alexander Nielsen - Emil Annerhult, Noel Wikström, Axel Abrahamsson, Filip Andersson - Lorent Mehmeti (Enis Krasniqi, 62), Måns Andersson, Olle Johansson, Altin Mazreku (Hugo Rödin, 75) - Alex Hall (Edmond Berisha, 17), Viggo Rolfsson (Linus Abrahamsson, 83)