Alex Hall skriver A-kontrakt

Akademin fortsätter att producera spelare till A-truppen. Tidigare i somras skrev 16-årige Bleon Kurtulus på ett kontrakt och nu gör även Alex Hall detta. Alex Hall fyller senare i höst 18 år.
Alex har spelat i HBK ända sen barnsben och redan under förra året gjorde Alex debut i U21 och han har under 2023 fått speltid i ytterligare fyra matcher och gjort ett mål. Alex fick också tillsammans med Viggo Rolfsson och Bleon Kurtulus debutera i A-laget under träningsmatchen mot Kalmar FF på Örjans Vall i juni. 

Alex har under sina år i akademin gjort mycket mål och har deltagit på flera landslagsläger men det dröjde tills juni 2023 innan han fick spela i dubbellandskamperna mot Wales. Han utsågs även till turneringens spelare i Karel Stegemann Toernooi i Nederländerna där P19 förlorade finalen på straffar mot FC Groningen.

- Han kommer att tillhöra U19-truppen året ut, men träna av och till med A-truppen för att från januari 2024 tillhöra A-truppen permanent, förklarar Magnus Haglund.

- Det är en forward med väldigt spännande egenskaper, med både styrka, snabbhet och teknik samtidigt som han är en bra avslutare. Han har också ett bra huvudspel så vi är väldigt spända på vad det kan leda till i A-truppsmiljön, avslutar Magnus Haglund.

Alex Hall

Född 30 oktober 2005
Totalt antal matcher/mål 1/0
U21 matcher/mål 5/1
P19-Allsvenskan matcher/mål 2023 9/7
Totalt antal P19-matcher/mål 2023 33/24
Landskamper/mål 2/0 (P18)