Akademikollen vecka 34

Våra akademilag har varit igång i helgen.

P19

P19 tappade poäng på övertid.

P19 gjorde en fin första halvlek borta mot jumbon Örebro SK och ledde rättvist med 0-2 efter mål av Alex Hall och Viggo Rolfsson.

I andra reducerade Örebro på straff efter 54 minuter och trots lägen att avgöra så lyckades ÖSK få till 2-2 i minut 93 i en jämnare halvlek.

Örebro SK P19 - HBK P19, 2-2 (0-2)

Startelva Alexander Nielsen - Benjamin Fazljiu (Emil Annerhult, 73), Bleon Kurtulus (Axel Abrahamsson, 46), Noel Wikström, Filip Andersson - Lorent Mehmeti, Olle Johansson (Linus Abrahamsson, 78), Hugo Rödin, Leo Hedenberg (Måns Andersson, 73) - Alex Hall, Viggo Rolfsson (Elis Wijk, 88)
Avbytare utan spel Julian Hallonlöf, Laurent Qitaku
Mål 0-1 (35) Alex Hall (Lorent Mehmeti), 0-2 (43) Viggo Rolfsson (Alex Hall), 1-2 (54) straff, 2-2 (90+3)
Spelplats Behrn Arena, Örebro

P17

P17 förlorade mot Elfsborg i P17-Allsvenskans 18:e omgång.

Efter en mållös första halvlek satte bortalaget fart och gick upp till 0-3 på 19 minuter.

HBK reducerade två gånger om under sista kvarten men fick aldrig in kvitteringsmåleet.

HBK P17 - IF Elfsborg P17, 2-3 (0-0)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-Kathemi, Erion Maxharraj, Hjalmar Åberg (William Backhausen, 61), Wilton Ljunggren (Vincent Johansson, 66) - Albin Hyseni, Gustav Nilsson (Isaac Carlsson, 66), Manfred Nilsson (Marius Lerner, 66), Altin Mazreku - Edmond Berisha (Nikola Vrban, 75), Malte Persson (Lukas Ek, 75)
Avbytare utan spel Adam Wihed
Mål 0-1 (54), 0-2 (57), 0-3 (73) straff, 1-3 (75) Altin Mazreku, straff, 2-3 (83) Vincent Johansson (Albin Hyseni)
Spelplats Björkvallen, Ränneslöv

F17

Efter en mållös första två tredjedelarna av matchen så satte F17 fart med dryga kvarten kvar och gjorde fyra mål sista kvarten.

Julia Annerhult gjorde två och Thea Staffansson ett mål. Tyvärr har inte domaren kunnat identifiera den sista målskytten.

IFK Örby F17 - HBK F17, 0-4 (0-0)

Mål 0-1 (73) Julia Annerhult, 0-2 (76) Julia Annerhult, 0-3 (86) Thea Staffansson, 0-4 (89) Okänd spelare
Spelplats Örby IP, Örby

P16

P16 förlorade den sista seriematchen mot Malmö FF med 1-4. Nu väntar fortsättningsserie under de kommande månaderna.

MFF var lite hetare inledningsvis, hade mer boll och kunde ta ledningen innan paus.

I andra halvlek tog HBK över och skapade några heta lägen och blev rejält straffade för egna misstag där MFF kunde kontra in ytterligare tre mål. Dion Mehmeti gjorde 1-3 därimellan.

HBK P16 - Malmö FF, 1-4 (0-1)

Startelva John Bunnert König - Leon Krasniqi (Filip Tellberg, 60), Kevin Andersson-Lönnegård (Erjon Kasumi, 1 (Vincent Kabashi, 64), Lennox Wyes-Pejle, Erik Ecklein (Rasmus Karlsson, 67) - Oliver Kapsimalis, Elliot Magnusson-Thydell, Arvid Holmgren, Alfred Hilding (Ludvig Arvidsson, 67) - Olle Andersson Wramneby (Dion Mehmeti, 46), Leart Asllani (Alfred Kjellsson, 67)
Mål 0-1 (32), 0-2 (47), 0-3 (52), 1-3 (67) Dion Mehmeti, 1-4 (88)