Vi synar Kalmar FF

Söndagen den 23 april åker HBK:s herrlag till Kalmar för att möta Kalmar FF på Guldfågeln Arena. Kalmar FF kom förra året på fjärde plats i Allsvenskan och blev bronsmedaljörer.

KOMMENTAREN

I förra omgången mötte Kalmar FF BK Häcken på bortaplan och vann med 3–1. Kalmar tog ledningen i den 3:e minuten genom Simon Skrabb. Sju minuter senare utökade Noah Shamoun Kalmars ledning till 2–0. Kalmarsmålvakt, Ricardo Friedrich, tog en straff i den 27:e minuten men i den 53:e minuten fick han kapitulera när Häcken fick en ny straff. I mitten av andra halvlek fastställde Mileta Rajovic slutresultatet, när han gjorde Kalmars tredje mål. Det var Häckens första förlust i Allsvenskan sedan den 24 juli 2022 och de hade 23 tävlingsmatcher i rad utan förlust.

- Riktigt skönt att vinna. En jättebra start med två mål snabbt. Vi ligger lite defensivt med en fembackslinje och det är svårt att göra mål på oss och det vet vi. När vi får en sådan start, så är det lätt att spela fotboll. En riktigt bra bortamatch och kanske den svåraste på hela året, så vi är nöjda, sa mittbacken Lars Saetra efter matchen i Discovery+-sändningen.

HEMMASTATISTIK

Kalmar FF har hittills spelat en hemmamatch i Allsvenskan 2023 och då blev det seger med 2–0 mot IFK Göteborg. Målskyttar var Simon Skrabb och Deniz Hümmet.