Seger i den allsvenska premiären

En allsvensk premiär på ett soligt Örjans Vall. En allsvensk premiär utan en sjuk Andreas Johansson. En allsvensk premiär med sex egna produkter i startelvan. En allsvensk premiär med så mycket folk att matchen fick skjutas fram för att alla skulle komma in. En allsvensk premiär som innebar tre poäng.

AIK hade matchens första avslut på en hörna. Känslan var att Malkolm Nilsson Säfqvist hade koll på Milosevics avslut.

HBK skapade sin första chans i den nionde minuten men ett tamt avslut av Viktor Granath i kontringen.

HBK gjorde matchens första mål. Thomas Boakye vände bollen till ytterbackskollegan Phil Ofuso-Ayeh. Phil satte ett inlägg på Thomas panna och via ribban in till 1-0. Ett mycket vackert mål.

AIK skapade en farlig målchans i minut 20 men Bilal Husseins avslut gick en bit utanför.

Spelet vände och Joel Allansson tvingade Kristoffer Nordfeldt till en bra räddning ut till hörna. Dubbla hörnor blev det men ingen utav dem blev farliga.

Ruskigt nära 2-0 till HBK i den 35:e minuten. Man vann först bollen långt upp på AIK:s planhalva och fyllde på med folk. Bollen blev kvar i straffområdet efter Phil Ofuso-Ayehs inlägg och Amir Al-Ammari fick tag i den felvänd. En snabb vändning och ett snabbt skott som dock gick decimetern utanför.

Decimetern utanför för AIK på ett friläge i den 38:e minuten. Konstig situation där AIK helt plötsligt var fria. Inspark till HBK men på reprisen syntes det att det var Malkolm Nilsson Säfqvist som räddade.

Fem minuters tillägg i den första halvleken. Händelsefattiga minuter innan Joakim Östling blåste av halvleken. 1-0 till HBK.

- Jag tycker det är en rätt bra halvlek. Det är en tuff motståndare. Vi behöver jobba lika hårt och göra vårt bästa i andra halvleken, sa Phil Ofosu-Ayeh i paus till Discovery plus.

Halvlekens första chans var en omställning för HBK i minut 52. Amir satte Alexander Johansson i läge men Alexander lyckades inte komma till avslut. Annars mycket AIK med boll första 10 minuterna i andra.

2-0 till Halmstad på kontring. Viktor Granath! HBK ställde om och det gick fort! Erik Ahlstrand satte in bollen till Granath i straffområdet och Viktor gjorde sitt första allsvenska mål i sin allsvenska debut!

AIK reducerade genom Modesto i minut 60. Modesto vek in och sköt från ca 16 meter och skruvade in bollen nere vid bortre stolpen.

Allsvensk debut i minut 73 när Naeem Mohammed ersatte Alexander Johansson.

Mycket AIK som tryckte på rejält. Men HBK försvarade sig väl.

10 690 i publiken på Örjans Vall också denna allsvenska premiär annonserade speakern efter 82 minuter.

En annan allsvensk debutant ersatte Kazper Karlsson efter 87 minuter nämligen Villiam Granath. Sex minuters tillägg kom upp på fjärdedomarens tavla någon minut senare. Även Albin Ahlstrand fick göra allsvensk debut när Amir Al-Ammari utgick i 95:e minuten.

HBK höll ut och tre poäng till Halmstads Bollklubb inför 10 690 åskadare på Örjans Vall!

- Jag har väntat på denna känslan i hela mitt liv att göra mål i Allsvenskan. Vi jobbar stenhårt för varandra och vet att vi kan störa vem som helst. Detta visar att vi är ett bra lag och ska bygga vidare på detta, säger segerskytten Viktor Granath.

Magnus Haglund till Discovery plus efter matchen

- Jag är oerhört glad. Tankarna var att det skulle bli en tuff match. Vi förberedde laget så bra vi bara kunde.

- Vi gick lite bredare med våra forwards i försvarsspelet och Erik kom i mellan. Därmed blev det långa vändningar för AIK och det är lättare att hantera.

- Allsvenskan är en tuff serie. Det gäller att vara effektiva i avsluten. Vi värvar in Viktor för att han ska göra mål så det betyder jättemycket att han gör mål.

- Erik Ahlstrand dödar mycket av AIK:s speluppbyggnad. Sen är Erik med i mycket offensivt och han gör assisten till Viktor Granaths mål.

- Oerhört gott att vinna inför den största publiksiffran sen 2008 på Örjans Vall. Segrar skapar självförtroende.

HBK - AIK, 2-1 (1-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Jonathan Svedberg, Gabriel Wallentin, Thomas Boakye - Kazper Karlsson (Villiam Granath, 87), Joel Allansson, Amir Al-Ammari (Albin Ahlstrand, 90+5) - Erik Ahlstrand - Viktor Granath, Alexander Johansson (Naeem Mohammed, 73)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson,  Gustav Friberg,   Pontus Carlsson, Melvin Sjöland, Leo Hedenberg, Lorent Mehmeti
Mål 1-0 (15) Thomas Boakye (Phil Ofosu-Ayeh), 2-0 (56) Viktor Granath (Erik Ahlstrand), 2-1 (60) Modesto