P17 segrade också mot Örebro

P19 vann med 6-3 och även P17 hade Örebro på hemmaplan denna soliga lördag. P17 gick segrande ur matchen mot Örebro SK med 5-2.

Ett Örebro som haft det tufft inledningsvis i serien var taggade för match efter en lång bussfärd. Matchen är jämn och lagen skapar några chanser var i inledningen av matchen.

1-0 kommer genom Altin Mazreku som säkert kunde placera in den straff som Edmond Berisha fixat.

Därefter gör Örebro 1-1 på ett fint mål längs deras högerkant och forwarden kan placera in bollen intill bortre stolpen.

Trots en spelmässigt knackig första halvlek från hemmalaget lyckas man få med sig en 2-1 ledning till pausvilan när Altin och Edmond åter kan samarbeta och Edmond kan lägga bollen jämte en utrusande bortamålvakt.

- En jämn första halvlek där vi inte riktigt kommer upp i nivå och värderar spelet med boll mindre bra stundtals. Samtidigt gör Örebro det svårt för oss men vi får vara glada för 2-1, kommenterar Tomas Carlsson.

I den 59.e minuten får HBK ytterligare en straff sedan Vincent Johansson gått omkull. Altin Mazreku gör sitt andra för dagen från straffpunkten.

I den 71:e får Vincent också skriva in sig i målprotokollet till 4-1 efter ett fint anfall från hemmalaget. Efter lite slarv och dålig kommunikation i de bakre leden får ÖSK 4-2 sedan en HBK spelare varit sist bollen.

Sista ordet skulle dock Malte Persson få efter att snappat upp en målvaktsretur kunde han kyligt trycka in 5-2 och slutresultatet för dagen i den 81:a minuten.

- Killarna höjer sig ett snäpp i andra halvleken, man önskar sig alltid bra spel och tycker saker kan bli bättre som tränare men vi får ett bra resultat med oss och vi får passa på att njuta efter fjärde raka segrar i inledningen av serien innan vi laddar för en ny tuff vecka. En vecka som avslutas mot Elfsborg på Borås arena som också ligger i toppen efter de inledande omgångarna, säger Mattias Olofsson.

HBK P17 - Örebro SK P17, 5-2 (2-1)

Startelva Julian Hallonlöf- Sinisa Antunovic (Emir El-Khatemi, 71), Hjalmar Åberg, William Backhausen (Erion Maxharraj, 81), Albin Hyseni (Wilton Ljunggren, 64) - Vincent Johansson (Marius Lerner, 71), Manfred Nilsson (Isaac Carlsson, 81), Olle Johansson, Altin Mazreku - Nikola Vrban (Malte Persson, 64), Edmond Berisha

Avbytare utan speltid Adam Wihed

Mål 1-0 (26) Altin Mazreku (Edmond Berisha), 1-1 (32), 2-1 (35) Edmond Berisha (Altin Mazreku), 3-1 (59) Altin Mazreku (Vincent Johansson), 4-1 (71) Vincent Johansson (Edmond Berisha), 4-2 (78), 5-2 (81) Malte Persson (Altin Mazreku)