Förlust mot Degerfors

Andreas Johansson tillbaka efter sjukdom medan Kazper Karlsson utgått på grund av sjukdom. Annars ett likt HBK efter premiärsegern mot AIK. Stora Valla och Degerfors IF väntade på påskafton. En match som HBK tog ledningen i men Degerfors vände och vann.
Ganska händelsefattiga första fem minuter innan Amir Al-Ammari la bollen i djupled till en framspringande Alexander Johansson. "Alle" kom dock aldrig till avslut.

Degerfors Campos tog ett tungt skott efter en hörna men "Malle" hade koll.

Väldigt bra chans för HBK i den tionde minuten när firma Ahlstrand-Granath skapade en målchans. Degerfors målvakt hann dock dyka fram och nypa bollen framför fötterna på Granath. Farligt åt andra hållet sedan med ett ribbskott av Örqvist.

Halvfarligt på en HBK-hörna i minut 12. Det blev till slut en ny men resultatlös hörna.

Firman Ahlstrand-Granath fixade ledningen. Till skillnad från förra matchen så var Ahlstrand målskytten denna gången. En felvänd Granath fick fast bollen och spelade vidare till Erik som gick på skott från 16,5 meter och bollen in i mål.

Minuten efter fick Andreas Johansson rensa nere i målområdet efter slarv i HBK-försvaret. Erik kom till nytt avslut minuten efter det men tamt och inga problem för hemmamålvakten.

Degerfors ställde om i minut 27 och Vukojevic försökte komma till avslut med Ante G blockade ut skottet till hörna. På hörnan kvitterade hemmalaget efter att Karim Mammar drog på utanför straffområdet efter en dålig bortnick av HBK-försvaret.

Mer Degerfors efter målet med en hel del hörnor. Nära för HBK på en hörna efter 43 minuter men Phil Ofuso-Ayeh fick ingen träff.

- Kul att kunna bidra genom att hjälpa laget att göra mål. Vi inleder ganska bra men ju längre halvleken tar Degerfors över. Vi mattades av lite och snacka ihop oss i pausen, säger målskytten Erik Ahlstrand till Discovery plus i paus.

Stor chans för HBK i minut 50. Joel Allansson spelade fram Naeem Mohammed som fri i straffområdet i stort sett missade bollen. Kontring för Degerfors efter denna chans och Campos Ballestero fick läget och smällde in 2-1.

Farligt för Degerfors igen på en hörna i 53:e minuten men Malkolm Nilsson Säfqvist räddade.

3-1 till Degerfors efter 63 minuter. Först en inläggsfrispark och sen andrasituationer kopplat till denna frispark. Bollen hamnade till slut hos Rasmus Örqvist som smällde in bollen i bortre hörnet.

Bra aktion av Erik Ahlstrand i den 68:e minuten när han tvåfotade sig fram och gick på avslut utanför straffområdet. Bollen dock en bit över.

Allsvensk debut för Gustav Friberg när han ersatte Thomas Boakye efter 72 minuter. Farlig hörna serverad Amir Al-Ammari efter 73 minuter men Wallentin nickade i burgaveln.

Malle fick sträcka ut sin fulla längd i 78:e minuten på ett avslut efter inlägg.

Villiam Dahlström kom in för att starta en forceringsfas men HBK kom inte till något under ordinarie tid och man skapade inte heller något under den sex minuter långa tilläggstiden.

Det var Degerfors som skapade läget. En jätteräddning på en nick efter ett inlägg av Malkolm Nilsson Säfqvist i HBK-målet till hörna. "Malle" som även stod för ytterligare en räddning på tilläggstid.

En stark inledning av HBK men ett Degerfors som under 90 minuter skapade de bästa chanserna.

Degerfors IF - Halmstads BK, 3-1 (1-1)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Thomas Boakye (Gustav Friberg, 72)- Joel Allansson (Villiam Dahlström, 83), Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari - Erik Ahlstrand - Viktor Granath, Alexander Johansson (Naeem Mohammed, 46)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Villiam Granath,  Gabriel Hjertstrand, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson, Melvin Sjöland
Mål 0-1 (18) Erik Ahlstrand (Viktor Granath), 1-1 (28) Karim Mammar, 2-1 (51) Campos Ballestero, 3-1 (63) Rasmus Örqvist