Förlust borta mot Kalmar

Malte Påhlsson gjorde sin andra match i Allsvenskan när Malkolm Nilsson Säfqvist inte var tillgänglig på grund av födseln av hans andra barn. Naeem Mohammed startade sin första allsvenska match när HBK på söndagens eftermiddag ställdes mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena. En match där hemmalaget gjorde ett mål i vardera halvlek och 2-0 totalt.
Första åtta minuterna bestod av Kalmar som rullande boll framför och utanför HBK. I nionde minuten lyckades Kalmar skrapa fram en hörna där dem testade Malte Påhlsson med en packad hörna men Malte gjorde sitt första ingripande bra och fick väck bollen.

HBK skapade dock ett jätteläge efter 10 minuter. Viktor Granath visade sin styrka och spelade fram Naeem Mohammed som blev fri med Kalmarmålvakten. Kalmars målvakt Friedrich gjorde dock en fin räddning.  Efter chansen så blev de lite HBK-tryck. Man hade en inläggsfrispark, ett längre inkast och även ett inlägg som tryckte ner hemmalaget under ett par minuter.

Naeem Mohammed gjorde allsvensk debut från start idag.

Kalmar tog ledningen efter 14 minuter när dem via fin passningsfotboll kom runt på HBK:s högersida. Inlägget från Simon Skrabb nickade Rajovic in vid bortre stolpen.

Vid 20 minuters spel blev Amir Al-Ammari nedriven utanför straffområde. Bra frisparksläge. Jonathan Svedberg eller Amir Al-Ammari? Det blev Amir men skottet ett par meter utanför.

Mittdelen av perioden delade lagen på bollinnehavet. HBK tryckte ner Kalmar en stund och tvärtom utan att det blev några heta chanser.

Romario tände Guldfågeln Arena med ett rejäl högerslägga ett par meter in i straffområdet i en vinkel mot mål. Bollen smällde dock i Malte Påhlssons ribba via Maltes fingrar. Detta i den 34:e minuten.

Malte Påhlsson stod i mål då Malkolm Nilsson Säfqvists fru väntade barn. Här är Malte under uppvärmningen.

Något fler chanser för Kalmar och mycket boll för hemmalaget under första halvleken. Halvleken avslutades med en resultatlös HBK-hörna.

- Det är tufft. Vi får försvara mycket och ställa in oss på kontringar. Vi har ett bra läge för 1-0 dock. När vi vågar spela runt och har tålamod och då gäller det att komma in till de farliga ytorna lite mer. Vi måste göra mer, sa Viktor Granath i paus till Discovery Plus.

Inga förändringar rent manskapsmässigt för HBK i paus.

Bra inledning av HBK i andra halvlek. Flera farliga lägen en farligaste skottet hade Amir Al-Ammari som tvingade Friedrich till en kvalificerad räddning i minut 49.

Hyfsat omställningsläge för HBK efter 57 minut. Naeem Mohammed rundade(!) Kalmarmålvakten Friedrich 15 meter in på offensiv planhalva. Naeem försökte lägga in bollen i det öppna målet men missade.

Jämnt spel annars första kvarten av andra halvlek. Fortsatt ett bollinnehav som var högre för Kalmar men de spelade mest utanför och framför HBK. Alexander Johansson ersatte Naeem Mohammed efter 65 minuter.

Lite osäkerhet i Kalmarförsvaret efter ett långt inkast av Phil Ofosu-Ayeh. Bollen damp ner hos Erik Ahlstrand som på volley fick en bra träff men skottet blockerades i väggen av spelare.

Kazper Karlsson ersatte Joel Allansson efter 75 minuter. HBK gick över från en 4-4-2 till 4-3-1-2-uppställning med Erik Ahlstrand som 10:a. Ett offensivare HBK i jakt på kvittering.

Hörna till HBK direkt efter att Kazper kommit in. Svedberg med en inåtskruvad från vänster men andrabollsavslutet från längre avstånd från Benjamin Hjertstrand gick en bra bit utanför.

2-0 Kalmar efter 78 minuter. Kalmar hittade igenom HBK-försvaret och Mileta Rajovic fick smälla dit 2-0.

Gustav Friberg ersatte Benjamin Hjertstrand i 86:e minuten.

Jakt på reducering först och främst sista minutrarna. Det blev lite tryck mot Kalmarmålet men utan något farligt läge.

Farligaste chansen på tilläggstid var Deniz Hummet i Kalmar som sköt strax utanför stolpen i minut 91.

- Surt att förlora så klart. Vi gör en helt okej match. Dem är effektiva på sina chanser och vi är inte det samtidigt som vi ska komma till mer lägen, sa Jonathan Svedberg efter matchen till Discovery Plus.

Kalmar FF - Halmstads BK, 2-0 (1-0)

Startelva Malte Påhlsson - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Gabriel Wallentin, Benjamin Hjertstrand (Gustav Friberg, 86) - Erik Ahlstrand, Jonathan Svedberg, Amir Al-Ammari, Joel Allansson (Kazper Karlsson, 75) - Viktor Granath, Naeem Mohammed (Alexander Johansson, 65)
Avbytare utan spel Alexander Nielsen, Thomas Boakye, Villiam Granath, Villiam Dahlström, Albin Ahlstrand, Marcus Olsson,
Mål 1-0 (14) Mileta Rajovic (Simon Skrabb), 2-0 (78) Mileta Rajovic (Simon Skrabb)