Damlaget vann mot ÖIS!

Matchen mellan HBKs damlag och Örgryte IS avgjordes på en svårspelad gräsplan men med fantastiskt väder. Planen var väldigt hård så det var svårt för spelarna att få kontroll på bollen och bygga ett passningsspel. Efter 90 minuter vann hemmalaget med 1–0 efter 0–0 i paus.

Det var en tuff fysisk match där inget av lagen gav sig i duellerna, inget fult spel men hårt. HBK började bäst och skapade flera farligheter men fick inte in bollen. ÖIS har en period i första halvlek där de har lite övertag men ställningen i paus är 0-0.

I andra halvlek börjar HBK åter bäst men ÖIS är hela tiden farliga i omställningar och på fasta situationer.

I mitten på halvleken skapar Örgryte en målchans men avslutet tar i stolpen.

I matchens 70:e minut serverar Nicolina Svensson en fin passning till Lovisa Brogren som i kamp med målvakten lyckas få in bollen i mål. Ett totalt sett rättvist resultat även om det satt hårt inne.

HBK har vunnit två av de tre inledande omgångarna utan att ha fått riktigt flyt i spelet.

- Det är starkt att vinna även om vi inte spelar vår bästa fotboll. Samtidigt gör spelarna det väldigt bra med tanke på förutsättningarna med en hård och ojämn plan, säger huvudtränare Fredrik och fortsätter.

- Samtliga spelare förtjänar stort beröm för sitt hårda arbete och lite extra plus till Meja Staffansson som haft en stark utveckling och är väldigt bra i sin roll på mitten.

Isabel Sandström – Lisa Herrlin (71), Elsa Karlsson, Tilde Duphorn, Elvira Johansson – Meja Staffansson, Matilda Johansson, Nicolina Svensson – Lovisa Brogren, Sanna Karlsson (71), Nellie Granstam.

Avb. Maja Arvehell, Nova Rolfsson (71) Thea Staffansson (71), Izabella Blomqvist, Edit Bernsfelt, Ebba Sandgren.

1-0 Lovisa Brogren 70:e