Damerna vann i premiären

Dam vann mot Onsala med 2-1 efter två mål av Nova Rolfsson. Härligt vårväder och många åskådare skapade en fantastisk inramning till damernas seriepremiär.

HBK började bäst och tog tag i taktpinnen under matchens inledning. Därför kom Onsalas ledningsmål lite oväntat och efter målet har Onsala en riktigt bra period och skapade flera hörnor som däremot aldrig blev farliga.

Spelet från de senaste matcherna kunde man inte se och spelarna i HBK gick inte riktigt att känna igen. Under pausen pratade laget ihop sig och var beslutsamma i att vända på resultatet och erövra alla tre poängen.

HBK skapade direkt bra lägen där Sanna Karlsson var nära att göra mål men avslutet hamnade någon decimeter utanför stolpen.

Nellie Granstam bryter in i straffområdet och hennes inspel stoppas med handen av en Onsalaspelare med straff som följd. Här gör Onsalas målvakt en väldigt bra räddning och ställningen är fortfarande 0 - 1

Med drygt 30 minuter kvar så byter HBK in den unga talangen, Nova Rolfsson och vilket inhopp det skall bli. I matchens 70:e minut gör Nova 1 – 1 efter att Matilda Johansson vunnit en närkamp på mitten och passade Nicolina Svensson som hittar Nova. Efter att ha lagt bollen till rätta så skjuter hon strax utanför straffområdet och bollen letar sig in i mål.'

10 minuter senare är det dags igen. Meja Staffansson vinner boll i eget straffområde och hittar Nova som tillsammans med Nellie Granstam kombinerar sig fram på vänsterkanten. Nova avslutar med ett behärskat skott, högt upp, till vänster om duktiga målvakten Matilda Brovall.

I matchens slutskede så flyttar Onsala fram fler spelare och det öppnar upp för HBK som är nära att göra fler mål.

-Vi får inte igång vårt spel idag och får verkligen kämpa oss till 3 poäng. Samtidigt kommer många matcher i div. 1 ser ut så här, tuffa, jämna kamper där motståndarna inte bjuder på något, säger Fredrik Andersson.

- Trots att vi inte spelar vår bästa fotboll så är starkt att vända och vinna. Det är också skönt att ha en spelare med Novas egenskaper som kan förändra en matchbild.

- Truppen är jämn och vi har flera spelare som kan komma in och hjälpa laget. Izabella Blomqvist kommer också in i sin första tävlingsmatch för HBK och bidrar till vinsten.

- Thea Staffansson hoppar in och spelar ett moget spel där man inte kan tro att hon bara är 15 år.

- Många spelare har fått nya positioner och störst förändring har nog Elsa Karlsson gjort som förra säsongen var lagets forward och skyttedrottning men i år är en riktigt bra mittback.

HBK dam - Onsala BK dam, 2-1

Startelva Isabel Sandström – Lisa Herrlin, Elsa Karlsson, Tilde Duphorn, Elvira Johansson – Meja Staffansson, Matilda Johansson, Nicolina Svensson – Lovisa Brogren, Sanna Karlsson, Nellie Granstam.

Avbytare Maja Arvehell, Nova Rolfsson (57), Izabella Blomqvist (70), Thea Staffansson (70), Edit Bernsfelt, Ebba Sandgren

Mål 0 – 1 Ida Strömblad 17:e, 1 – 1 Nova Rolfsson 70:e, 2 – 1 Nova Rolfsson 81:a