1-1 i matcher mellan HBK och Öster

Både P19 och P17 hade hemmamatch mot Östers IF idag. Klubbarna tog en seger var.

P19

P19 slarvade till sig ett 0-1-underläge efter 11 minuter när man drog på sig en onödig straff. Annars var HBK nog mest spelförande och hade ett par lägen att kvittera utan att lyckas.
I andra halvlek tryckte HBK på men tyvärr gick ett inlägg in i mål i den 61:e minuten som ökade på underläget.
Även i andra hade HBK en del chanser att komma in i matchen men det skulle dröja tills i stort sett matchens sista spark innan 1-2 kom på ett självmål och då var det för sent.

HBK P19 - Östers IF, 1-2 (0-1)

Startelva Alexander Nielsen - Emil Annerhult (Benjamin Fazljiu, 87), Bleon Kurtulus, Wilmer Hesselgren, Axel Abrahamsson (Filip Andersson, 62) - Enis Krasniqi (Linus Abrahamsson, 62), Måns Andersson (Elis Wijk, 83), Noel Åberg (Laurent Qitaku, 74), Leo Hedenberg - Lorent Mehmeti, Viggo RolfssonAvbytare utan spel Måns Ramström, Viktor DahlinMål 0-1 (11) straff, 0-2 (61), 1-2 (90+3) självmål

P17

Det var hemmalaget som satte högsta fart direkt och tog hand om taktpinnen. Öster stod lågt och försökte göra det svårt och stänga ytor. HBK använder kanterna och kommer till många inlägg/inspel.

Däremot kunde man inte omvandla det mål till förrän Altin Mazreku kan bryta dödläget och göra 1-0 i 32:a minuten. Altin hade ytterligare chanser men avsluten utanför.

Olle Johansson fick chansen en bit ut och hans kanon tar klockrent i ribban. 1-0 står sig till pausvilan.

Matchen fortsätter på samma vis under inledningen av andra halvlek. Öster försvarar sig med näbbar och klor . När hemmalaget tappar boll på fel ställe åker man på ett rött kort i sekvensen efter i min 60. Öster får lite energi och testar skott som Julian Hallonlöf kan rädda till hörna.

HBK gör lite byten och får in ny energi och man äger fortfarande mycket boll och kontrollerar matchen. I min 83 håller sig inbytte Lukas EK framme och trycker in 2-0 på målvaktsretur, vilket också blir slutresultatet.

- Vi gör många saker bra idag och gör det tufft för Öster. Med lite mer slutprodukt hade vi gjort några mål till. Vi sätter oss i ett litet svårt läge sista 30 min men killarna visar fin moral och killarna som kommer in med ny energi från bänken visar att vi har en bred och fin trupp. Skönt att kunna stå upp så bra med en man mindre och kunna hålla nollan intakt dessutom, avslutar Mattias Olofsson.

HBK P17 - Östers IF P17, 2-0 (1-0)

Startelva Julian Hallonlöf - Emir El-Khatemi (Sinisa Antunovic, 85), Erion Maxharraj, Hjalmar Åberg (utvisad 60), Wilton Ljunggren - Marius Lerner (Manfred Nilsson, 66), Gustav Nilsson (William Backhausen, 70), Olle Johansson, Altin Mazreku (Vincent Johansson, 66) - Malte Persson (Lukas Ek, 66), Edmond Berisha (Isaac Carlsson, 85)