Viktig seger för P19

Seger och avståndet växte till 10 poäng. Förlust och avståndet minskade till fyra. Det låg i luften för P19 när man tog emot Täby FK som krigar för ett nytt kontrakt. HBK gick dock vinnande ur striden med 3-1.
HBK inledde med ett enklare spel på den blöta och höstslitna planen. I minut sex spelade Lorent Mehmeti fram Viggo Rolfsson för första gången denna dag och 1-0 till hemmalaget.

I mitten på halvleken blev det mer bollägande för Täby även om HBK var trygga i sitt försvarsspel. HBK tog tag i sitt anfallsspel igen och i minut 28, efter ett fint högeranfall, hittade Emil Annerhult en passning till Albin Binnefors som på första stolpen tryckte in 2-0.

- Vi gjorde en klart godkänd halvlek. 2-0 och motståndarna kommer nästan alltid ut hungrigare så en utmaning. Ett mål i baken och det är match, säger Daniel Kaplinski.

HBK höll dock undan Täby från farligheter och kunde/borde gjort 3-0 tidigare på några chanser. Men i en omställning i 82 så frispelade Lorent Mehmeti Viggo Rolfsson igen och Viggo gjorde sitt andra mål för dagen.

Täby reducerade sedan på en hörna i 86:e minuten och visst blev det lite chansbollar mot HBK:s straffområde men 3-1 blev slutresultatet.

- Gott med två raka segrar, skrattar Alexander Sakac.
- En god prestation på många sätt, menar "Sacke".

HBK P19 - Täby FK P19, 3-1 (2-0)

Startelva Zackarias Nilsson - Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, Axel Abrahamsson - Pontus Carlsson (Noel Åberg, 86), Albin Ahlstrand, Samuel Svensson (Egon Kurtulus, 83), Viggo Rolfsson - Lorent Mehmeti (Alex Hall, 83), Albin Binnefors (Enis Krasniqi, 78)
Avbytare utan spel Petter Andersson, Milanas Razinskas, Filip Eriksson
Mål 1-0 (6) Viggo Rolfsson (Lorent Mehmeti), 2-0 (28) Albin Binnefors (Emil Annerhult), 3-0 (82) Viggo Rolfsson (Lorent Mehmeti), 3-1 (86)