Vi synar Östersunds FK

HBK:s herrlag har årets längsta bortaresa när de på lördag, 1 oktober, möter Östersunds FK på Jämtkraft Arena i den 25:e omgången. HBK vann med 2–0 när lagen möttes på Örjans vall den 3 maj.

RÖDA OCHGULA

Avstängd vid nästa gula kort Kevin Jablinski, Ludvig Fritzson, Aly Keita, Andrew Mills, Kristian Novak, Mansour Sinyan och Simon Kroon

KOMMENTAREN

I den senaste omgången vann Östersund med 1–0 borta mot Örgryte. Erick Brendon gjorde målet på straff i början på andra halvlek. Efter matchen blev Cesar Weilid i ÖFK intervjuad av Discovery+ och han sa det här om matchen:
- Det är en klassisk bortaseger. Det är inte mycket till spel idag, mer slita och försvara ledningen, som vi får tidigt i andra halvlek. Vi har nu sju poäng på de tre senaste matcherna och det säger väl att vi är på väg någonstans. Vi har höjt oss och ser mer ut som ett lag.

MATCHFORM

17 september Örgryte IS – Östersunds FK 0 – 1
10 september Östersunds FK – Örebro SK 2 – 0
3 september Östersunds FK – Västerås SK 2 – 2
31 augusti IFK Östersund – Östersunds FK 0 – 1 (Svenska cupen)
27 augusti Östers IF – Östersunds FK 2 – 1
20 augusti Östersunds FK – IF Brommapojkarna 2 – 3

HEMMASTATISTIK

Östersund har spelat elva hemmamatcher och det har blivit tre segrar, fyra oavgjorda matcher och fyra förluster. I den senaste hemmamatchen vann Östersund mot Örebro SK med 2–0. Chovanie Amatkarijo gjorde båda målen för ÖFK.