U21 förlorade stort

HBK:s U21-lag tog inte chansen att ta tre viktiga poäng i kampen om slutspelsplats. Det blev 0-4 mot IFK Värnamo på Tranevalls IP i Harplinge. Nu krävs seger i sista matchen borta mot Trelleborgs FF för att själva kunna säkra slutspelsplatsen.

Värnamo inledde bäst de första tjugo minuterna men HBK tog över och skapade ett antal vassa målchanser genom Emil Tot Wikström och Mikael Boman. Därför kom Värnamos straff i minut 25 olyckligt. Malte Påhlsson gjorde en fantastisk enhandsräddning men straffskytten rakade in returen till 0-1.

I andra halvlek tog Värnamo över med ett snabbt och skickligt passningsspel och utökade ledningen i 62:a minuten till 0-2 mot ett passivt HBK-försvar. I 74 minuten rullade Värnamo upp ett mönsteranfall och avslutade med ett klassmål till 0-3. Några minuter senare kom även 0-4 efter ett skickligt passningsspel och ett distinkt avslut.

- Värnamo var klart bättre än oss. Vi tappade bollen för lätt, var underlägsna i duellspelet och skapade för få målchanser, menar Alf Peterson, lagledare i U21.

HBK U21 – IFK VÄRNAMO 0 - 4

Malte Påhlsson - Melvin Sjöland, David Norrman, Taulant Parallangaj, Wilmer Hesselgren (Emil Annerhult 80) - Pontus Carlsson, Albin Ahlstrand, Lorent Mehmeti (Wiggo Rolfsson 75), Emil Tot Wikström - Mikael Boman, William Dahlström.

Avbytare utan spel Zacharias Nilsson, Wiggo Rolfsson, Egon Kurtulus, Alex Hall, Emil Annerhult, AlbinBinnefors